Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Papírforma és meglepetések a US Openen

2010.09.03. 10:40 - rdani

Címkék: tenisz us open 2010

A US Open női egyes tornájának második fordulójában az első helyen kiemelt, világranglista második Caroline Wozniacki ellenfele a tajvani Kai-Chen Chang volt. A világranglista 84. helyén álló játékosnak nagyon nem ízlett a hőség, pillanatokra sem tudta a legjobb játékát elővenni, ami azt jelentette, hogy Wozniacki játékot sem veszítve, 6-0, 6-0 arányban győzött, így a tavalyi döntő vesztese simán jutott a legjobb 32 közé, ahol a másik tajvani, Chan lesz az ellenfele. Wozniacki első két mérkőzésén összesen két játékot veszített, és a harmadik körben sem lesz nehéz dolga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A negyedik helyen kiemelt, két évvel ezelőtti döntős Jelena Jankovic ellenfele a horvát Mirjana Lucic volt. Jankovic már az első fordulóban is nagyon megszenvedett Simona Halep ellen, és ezúttal sem hozta a várt sima győzelmet, csak három játszmában tudta kiharcolni a továbbjutást. Az első szett 6-4 arányban lett Jankovicé, 4-3-mas breakarányt követően, majd a másodikban Lucic kerekedett felül, 3 breakkel 6-3-ra nyerte a játszmát és egyenlített. A döntő szettben Jankovic javított adogatójátékán, háromszor vette el Lucic adogatását, és 6-2-re nyerte a játszmát.

A 18. helyen kiemelt Aravane Rezai ellenfele a mindössze 18 esztendős amerikai Beatrice Capra volt. Az első játszma fordulatos teniszt hozott, Rezai hiába nyert két játékot is fogadóként, végül 7-5-tel az amerikai jutott előnyhöz. A második játszmában aztán Rezai megmutatta, hogy miért van az első húszban a világranglistán, háromszor vette el Capra adogatását, és 6-2-vel egyenlített. A döntő szettben a francia sokkal kevesebbszer ütött jó első adogatást, mint a másodikban, és ez a meccsébe került, Capra 7-5, 2-6, 6-3-mal jutott tovább. Az amerikai ellenfele a legjobb 32 között Maria Sharapova lesz.

Sima győzelmet aratott a 2004-es győztes Svetlana Kuznetsova, és két játszmában jutott tovább a wimbledoni döntős Vera Zvonareva is. Ott van a 32 között a 15. kiemelt Yanina Wickmayer és a 23. kiemelt Maria Kirilenko, kiesett viszont a 22. helyen rangsorolt Martinez Sanchez, akit Patty Schnyder győzött le két rendkívül szoros játszmában.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr622268528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása