Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Az esélyesek napja Wimbledonban

2010.06.25. 12:18 - rdani

Címkék: wimbledon tenisz

Csütörtökön a legtöbb pályán az alsó ág második fordulós mérkőzéseit rendezték a Wimbledon-i tenisztornán, volt persze egy kivétel, de a rekordhalmozó találkozóról majd később.
Andy Murray Erzsébet királynő előtt, éppen emiatt hatalmas nyomás alatt léphetett pályára a második körben, ellenfele pedig Jarkko Nieminen volt. Murray nagyon kényelmes játékkal győzte le a finn teniszezőt, összesen kilenc játékot vesztett a három játszmás mérkőzésen, így bejutott a legjobb 32 közé.
Nem volt ennyire könnyű dolga Rafael Nadalnak, aki 0-1-ről és 1-2-ről volt kénytelen fordítani a holland Robin Haase ellen, de végül a világelső kevesebb, mint két és fél óra játék után győzött, bár sokkal jobban megszenvedett ezért a sikerért, mint amit várhattunk tőle.
 - 0

 

 

 

 

 

 

 Simán jutott tovább Robin Söderling, a kétszeres Roland Garros döntős svéd a spanyol Granollers-t verte egy nehéz és két könnyebb szettben. A franciák kedvence, Jo-Wilfried Tsonga két játszma után úgy gondolhatta, hogy gyorsan ott lesz a harmadik körben, ellenfele, az ukrán Alexandr Dolgopolov viszont másképp vélekedett a helyzetről, kiegyenlített 0-2-ről, és hatalmas küzdelemre késztette Tsongát a döntő szettben. Ezt azonban végül a francia 10-8-ra nyerte, így ő is bent van a 32 között. A kilencedik helyen kiemelt David Ferrer is 2-0 után veszített játszmát, de ő csak egyet, a negyediket pedig elég simán hozta a francia Florent Serra ellen.

A nap kiemelkedő találkozója csütörtökön csak egy óráig tartott, ám mégis mindenféle hosszúsági rekordot megdöntött, mivel John Isner és Nicolas Mahut még kedden állt neki teniszezni. Kedden szépen el is jutott a hatalmas szerváiról híres amerikai, és a szinte tökéletesen füves pályára illő játékáról ismert francia 2-2-ig, kicsit kevesebb, mint három órát töltöttek a pályán, azonban sötétedés miatt félbe kellett szakítani a találkozót. Másnap délután kettőkor jöhetett a folytatás, amely során 5:45-kor megdöntötték a valaha volt leghosszabb tenisz mérkőzés rekordját. A döntés azonban tovább késlekedett, mivel mindkét játékos magabiztosan hozta az adogatásait, Mahut végül 103, Isner pedig 112 ásszal zárta a találkozót. Szerdán este kilenc óra után megint a sötétedés vetett véget a játéknak, akkor 59-59-re álltak a felek a döntő játszmában. A szerdai hét órás szakasz megdöntötte az egy napon, egy meccsen lejátszott percek és játékok számának eddigi rekordját is.        The moon rises behind a weather vane in the shape of a tennis player at the 2010 Wimbledon Tennis Championships in south London

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mérkőzés csütörtökön folytatódott, röpke egy órát töltöttek a pályán a játékosok, amely során 20 játékot játszottak le, és végül Isner 70-68-ra győzött. A mérkőzés számos rekordot hozott: 11 óra 5 percig tartott, ezzel fölényesen a leghosszabb ideig tartó mérkőzés volt (a hivatalos rekordot a 2004-es Roland Garrosról tartotta Clement és Santoro 6 óra 33 perccel, a nem hivatalos is csak 6 óra 40 perc volt); a leghosszabb játszma rekordja is megdőlt 8 óra 11 perccel (ez hosszabb, mint az eddigi leghosszabb meccs!!), az egy játszmában lejátszott játékok számának rekordja mostantól 138, az egy meccsen lejátszott játékok száma 183. És persze mivel két remekül adogató játékosról van szó, az ászok száma is új rekordot hozott, mostantól Isner 112 ásza az etalon, de Mahut 103-ma is kényelmesen előzte meg Ivo Karlovic 78-as rekordját. Összesen 215 ászt ütöttek a meccsen, ez természetesen rekord.France's Nicolas Mahut, sits in his chair courtside following his loss to John Isner of the US in their epic men's singles match at the All England La
 

 

 

 

 

 

 

Ami a folytatást illeti, Isnernek annyi szerencséje van, hogy a második fordulós ellenfele, Thiemo de Bakker is túlórázott Santiago Giraldo ellen, ám a holland így is jóval kipihentebben érkezhet döntő szett 16-14-re megnyert találkozója után a pályára. Azért, hogy némileg összehangolják a meccseket, az Isner - de Bakker találkozó győztesének ellenfele is ma játszik, a Youzhny - Mathieu mérkőzés a másik, amely még a második fordulóból maradt hátra.
 

A harmadik körben a felső ágra sorsolt játékosok lépnek pályára, izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a 2002-es bajnok Lleyton Hewitt, és Gael Monfils összecsapása. Ezen a találkozón kívül a címvédő Roger Federer került a center pályára, ellenfele Arnaud Clement lesz. Novak Djoković Albert Montanesszel, a tavalyi döntős Andy Roddick pedig Philip Kohlschreiberrel találkozik az egyes pályán, egyik sztárnak sem lesz könnyű dolga a nyolcaddöntőbe jutással. 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr152109124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása