Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Vonn versenyt és világkupát nyert

2010.01.31. 19:45 - rdani

Címkék: alpesi sí

A hölgyek világkupa mezőnyére vasárnap egy szuper-óriásműlesiklás várt a svájci St. Moritzban, a legnagyobb esélyes az utolsó két Super G-t megnyerő Lindsey Vonn volt. Az első igazán jó időt a francia világbajnoki ezüstérmes, Marie Marchand-Arvier síelte, aki kilences rajtszámmal indult. Marchand-Arvier 1 perc 1 egész 94 század másodperces ideje a győzelemre végül nem volt elég, de így is élete legjobb világkupa eredményével második lett. 11-es számmal indult az összetett világkupa második helyén álló Maria Riesch, aki végül csak a 11. helyen végzett, de így is szerencséje volt, mivel nagyon kevésen múlott, hogy elessen, ami akár az olimpiájába kerülhetett volna. 16-os számmal jött az összetett világkupában éppen Riesch előtt vezető Lindsey Vonn, aki átvette a vezetést a még mindig vezető Marchand-Arvier-től. Vonn előnye 17 századmásodperc volt, ami végül zsinórban a harmadik szuper-óriásműlesikló győzelmet jelentette az amerikai számára. A 20-as számmal induló, világbajnoki bronzérmes Nadia Fanchini hatalmasat bukott, egyelőre még nem tudjuk, hogy mennyire súlyosan sérült meg két héttel az olimpia előtt. Fanchini esése miatt várakoznia kellett a 22-essel induló Andrea Fischbachernek, aki ennek ellenére fantasztikusan kezdte a futamát, az első két ellenőrző pontnál még vezetett, azonban a végén Vonn fordított, Fischbacher pedig holtversenyben második lett Marchand-Arviervel. Vonn győzelmével két versennyel a vége előtt megnyerte a szakági világkupát.

 Lindsey Vonn, of the US, reacts at the finish line after winning an Alpine Ski, Women's World Cup Super G race, in St. Moritz, Switzerland, Sunday, Ja

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr201717799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása