Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Tömegrajtos versenyek a Roglán

2009.12.21. 00:47 - rdani

Címkék: sífutás

A sífutó világkupa aktuális állomásának helyszíne a szlovéniai Rogla volt, a szombati sprint versenyek után a férfiaknak vasárnak egy klasszikus stílusú, 30 kilométeres, tömegrajtos versenyt rendeztek. Érdekes módon a győzelmet ugyanaz a Petter Northug szerezte meg, aki szombaton a legrövidebb távon is győzött, de mivel a táv végén sprintbefutó döntött, ezért ez nem igazán meglepő. Northug egy 12 fős boly élén ért célba, miután lehajrázta a második helyen megérkező Alexander Legkovot, és a bronzérmes, szintén orosz Maxim Vylegzhanint.

A hölgyek számára is egy klasszikus stílusú tömegrajtos versenyt rendeztek Roglán, itt azonban a táv csak 15 kilométer volt. Itt már nagyobb különbség alakult ki a győztes, és az üldözők között, mivel a szombati sprintben második helyet szerző Justyna Kowalczyk 4 egész 6 tized másodperccel előzte meg a szombaton győztes Marit Björgent. Björgen hatalmas sprintre kényszerült a svéd Anna Haaggal szemben, ám végül egy tizeddel megelőzte riválisát. A sífutó világkupa idénre befejeződött, január elsején indul majd a Tour de Ski sorozat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr641612184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása