Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Orosz sikerek a biatlon világkupában

2009.12.21. 00:45 - rdani

Címkék: biatlon

A sífutóhoz hasonlóan a biatlon világkupa is Szlovéniában állomásozott a hétvégén, a helyszín Pokljuka volt. Vasárnap a hölgyek és az urak számára is üldözéses versenyt rendeztek, előbbi verseny távja 10 kilométer volt. A szombati sprintversenyt megnyerő Svetlana Sleptsova kényelmes helyzetből várhatta a futamot, hiszen 43 másodperces előnnyel indult a szombaton második Anna Bogalival szemben. Sleptsova hozta is a papírformát, tökéletesen megtartotta a Bogalival szembeni előnyét, és zsinórban második versenyét nyerte. Bogali bejött 43 másodperces hátránnyal, azonban mégsem ő lett a második, hanem az eggyel több lövőhibával is 27 másodperccel jobb időt futó Magdalena Neuner, aki a harmadik helyről indult. Az összetett világkupában továbbra is a két svéd, Jonsson és Olofsson vezet, Sleptsova a harmadik.

A férfiak számára is üldözéses versenyt rendeztek vasárnap, a táv itt 12 és fél kilométer volt. A szombati sprintet Ivan Tcherezov nyerte, 11 másodperc előnnyel indulhatott az osztrák Landertingerrel szemben, az orosznak azonban nem ment igazán, négy lövőhibát követett el, és futóteljesítménye is elmaradt sokakétól, végül a nyolcadik lett. A győzelmet a hetedik helyről, 58 másodperces hátrányból induló Evgeny Ustyugov szerezte meg, aki mindössze két lövőhibát követett el a négy lövészet során. Nagy meglepetésre a tizenhatodikról a második helyre jött fel az észt Roland Lessing, aki hibátlanul lőtt, és végül 9 egész 3 tized másodperces hátránnyal érkezett meg másodikként. A bronzérmet az osztrák Simon Eder szerezte meg, ő is két hibát követett el a lövészetben. A biatlon világkupa januárban folytatódik a németországi Oberhofban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1001612178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása