Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Olasz és svájci uralom alpesi síben

2009.12.21. 00:49 - rdani

Címkék: alpesi sí

A négy napos olasz alpesi sí hétvége harmadik versenyét rendezték meg vasárnap, a helyszín Alta Badia volt, ahol egy óriás-műlesiklást rendeztek. Az első futamban parádésan síeltek a hazaiak, Massimiliano Blardone volt a leggyorsabb, mögötte pedig két honfitársa, Marco Simoncelli és Manfred Mölgg állt a második futam előtt. A három olaszhoz egyedül a múlt héten Val d’Isere-ben győztes Marcel Hirscher tudott közel kerülni, ő azonban rontott a második futamban, így visszaesett. Helyette Benjamin Raich jött fel a 13-ikról a negyedik helyre, és ezzel átvette a vezetést az összetett világkupában. A győzelmet nagy fölénnyel szerezte meg Max Blardone, 43 századdal győzte le Simoncellit a két futam után, míg a bronzérmes a francia Cyprien Richard lett, 1.2 másodperccel a gyengébb olasz mögött.

 

CUTTING THE CORNERS: Italy's Massimiliano Blardone takes it right to the edge at the World Cup slalom in Sestriere. WeekendGallery230209 - 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azok után, hogy szombaton a rossz időjárási körülmények miatt elmaradt a hölgyek lesikló versenye a franciaországi Val d’Isere-ben, vasárnap szinte tökéletes időjárás volt, egyedül a mínusz 20 fokos hideg zavarhatta a versenyzőket. A győzelmet némi meglepetésre a svájci Fränzi Aufdenblatten szerezte meg, aki pályafutása során először állhatott világkupa versenyen a dobogó legfelső fokára, három éve először került a sorozatban a legjobb három közé. Aufdenblatten mögött honfitársa, Nadia Styger lett a második, az első hétból öten is svájciak voltak. Az összetett világkupa tavalyi győztese, Lindsey Vonn lett a harmadik, mert bár a pálya alsó részén egyértelműen ő volt a leggyorsabb, a felső szakaszon összeszedett majd’ egy másodperces hátrányát nem tudta ledolgozni. Vonn a harmadik helyével átvette a vezetést az összetett világkupában.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr841612188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása