Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

London 2012 - Sebastian Coe interjú

2009.04.22. 11:45 - RáK

Címkék: olimpia london 2012

Jó ideje tudjuk már, hogy London nyerte el a 2012-es nyári olimpia rendezési jogát, de időnként felröppennek olyan hírek, hogy akadozik a pénzellátás az Egyesült Királyság fővárosában. Sebastian Coe Moszkva és Los Angeles 1500 méteres olimpiai bajnok futója, a londoni szervezőbizottság elnöke nyilatkozik nekünk a londoni olimpia kapcsán felmerült új ötletekről:

 

 

 

 

 

 

 

 

"A korban, melyben élünk mind a nemzetközi olimpiai bizottságnak, mind az olimpia szervező bizottságának nagyon fontos, hogy a következő játékokat egy új formába öntve nyújtsuk át a nagyközönségnek. Fontos, hogy figyelembe vegyük a fenntarthatóság elvét. Egyszerűbben szólva, figyelnünk kell arra, hogy mit hagyunk magunk után, és az hogyan fogja segíteni az aktuális közösséget. Nem felejthetjük el, hogy a felelősség a mi vállunkat nyomja, és ennek tudatában kell előkészítenünk az olimpiai játékokat. Nem gondolnám, hogy az olimpiai mozgalom krízisben van. Én látok lehetőséget a mozgalom számára, hogy az értékeit a jövőben is közölni tudja a már megváltozott, új világ lakosainak is. Ezek az új ötletek, mint a fenntarthatóság már olyan értékek, amiket az emberek elfogadnak és megértenek, különösen a fiatalok.”

Londonban már javában folynak az építkezések. Az olimpiai falu, és a stadionok zöme kelet Londonban lesz, azon a részen ahol a város legszegényebb negyedeit találhatjuk. Coe és a szervezőbiztosság szerint külön ambíciót jelenthet a helyiek számára a helyszín, hiszen amúgy is sok kiemelkedő brit sportoló származik a város keleti részéből.

Három év van még hátra a megnyitóig, fontos számunkra, hogy megfelelő infrastruktúrát építsünk ki ezen a környéken. Fontos, hiszen sok élsportolónk nő itt fel, és meg kell adni a lehetőséget, hogy még többen adják sportolásra a fejüket, hiszen ezen a környéken ambícióban nincs hiány.

Angliában a recesszió ellenére is optimista a hangulat az olimpiával kapcsolatban, legalábbis a felmérések ezt mutatják. Szóval mi nézők is bizakodhatunk egy újabb látványos olimpiában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr101079760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása