Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Győzött az Olyampiakos és a Barcelona az Euroligában

2009.02.05. 22:19 - szpetra

Címkék: euroliga férfi kosárlabda

 A férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjében az E csoportban csütörtök este a görög Olympiakos gárdája a Tau Vitoria együttesét fogadta. A vendéglátó csapatnak nagyon fontos volt a győzelem megszerzése, hiszen elveszítették első mérkőzésüket a legjobb 16 között. Most viszont remek játékkal rukkoltak elő a zsinórban hat győzelemmel rendelkező vitoriai vendégek ellen, és nagy hajrában megverték őket. Bár 8 ponttal nyerte az első negyedet a Tau, és ez a 8 pontos előny maradt is a nagyszünetre, az Olympaikos újult erővel folytatta a második félidőben. A harmadik negyedet már 20-14-re nyerték, az utolsó játékrészben pedig maradék hátrányukat is ledolgozták, így végül 3 pontos győzelmet arattak. A sikerhez az is kellett, hogy az utolsó pillanatban Vasilopoulos blokkolta az Euroliga legponterősebb játékosát, Igor Rakocevicet, így a Tau nem tudott egyenlíteni. A vége 73-70 lett a görögöknek.

A csoport másik meccsén a Milánó idegenben bizonyult jobbnak a Prokom Sopotnál, az olaszo 2 ponttal nyerték a meccset, így már második győzelmüket aratták, és közel állnak a továbbjutáshoz.
 
Az F csoportban nagy rangadót rendeztek: az első fordulóban a Real Madrid elleni másik rangadót elveszítő Barcelona az egy győzelemmel rendelkező Maccabi Tel Aviv csapatát fogadta. A katalánok nagyon bekezdtek a mérkőzésen, már az első negyedet is négy ponttal hozták, a szünetre pedig hatpontos előnyt építettek fel. Az igazi fölény azonban csak a második félidőben jelentkezett, hiszen ekkor már esélye sem volt az izraeli csapatnak. A végén 20 pontos különbség alakult ki, és 85-65-re győzött a Barcelona. A csapat legjobbja a 17 pontig jutó David Andersen volt. A másik oldalon Fischer D’or is 17-ig jutott, de ez sokra nem volt elég. A Barcleona így megszerezte első győzelmét a középdöntőben, így a Maccabival egyetemben egy-egy győzelmmel áll a csoportban.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr48925339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása