Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Federer egy győzelemre Sampras rekordjától

2009.01.29. 12:54 - szpetra

Címkék: tenisz federer roddick

Roger Federer jutott elsőként döntőbe az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon a férfiaknál. A korábbi világelső Federer csütörtök délelőtt egy másik korábbi világelsővel, Andy Roddickkal mérkőzött az első elődöntőben. Federer a Tomas Berdych elleni, 0-2-ről megfordított meccstől eltekintve könnyedén jutott a 4 közé, a negyeddöntőben egyenesen átgázolt Juan Martin del Potrón. Andy Roddick 8 kilót fogyva, remek formában teniszezte végig az elmúlt másfél hetet.

TENNIS Roger Federer Australian Open semi-final 2009 - 0

 

 

 

 

 

 

 

Az első szettben nem is kellett erőn felül teljesítenie Federernek, az amerikai ugyanis sokat hibázott, kétszer veszítette el az adogatását, és fontos pontoknál is a svájci volt a jobb. A második szett szorosabban alakult, és bár többször is volt Federernek fogadóelőnye, végül csak 5-5-nél tudta elvenni az ellenfél adogatását. Roddick ekkor azonban semmire bukta a szervagémet, így Federer szerválhatott a 2-0-s vezetésért. A harmadik játszma kísértetiesen hasonlított a másodikra, ugyanúgy 5-5-nél bukta el az adogatását Roddick, így ezúttal már a meccsért adogathatott Federer, amit be is fejezett 6/2 7/5 7/5 arányban. Bár a mérkőzés folyamán az amerikainak többször is volt bréklabdája, Federer egyszer sem bukta el az adogatását, sőt a Berdych elleni mérkőzés harmadik szettje óta nem veszített szervagémet, így magabiztos lehet a finálé előtt. Federer zsinórban 19. GS elődöntőjét játszotta, és 18. GS döntőjére készülhet. Az egyetlen alkalom, amikor nem jutott fináléba, pont a tavalyi Ausztrál Open volt, amikor a későbbi bajnok Djokovics verte a négy között. Federer ellenfele vagy a világelső Rafael Nadal vagy Fernando Verdasco lesz, a svájci pedig egyetlen győzelemre van attól, hogy beállítsa Pete Sampras rekordját a 14. GS bajnoki címmel.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9910113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása