Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Pranger nyerte a wengeni szlalomot

2009.01.18. 17:06 - buzzz

Címkék: pranger alpesi

A férfiaknak rendezett wengeni alpesi hétvégét szlalomversennyel fejezték be. Az első futam után három osztrák vezette a mezőnyt: a leggyorsabb Manfred Pranger volt, őt Reinfried Herbst követte, és Benny Reich volt a harmadik. Ők hárman fél másodpercen belül voltak, de még további négy versenyző volt egy másodpercen belül a vezető Prangerhez képest. Jean-Baptiste Grange volt a legjobb nem osztrák a mezőnyben, és Ivica Kostelic is ott volt az élmezőnyben. A második futamban a kanadai Janyk szereplése hozta a legnagyobb meglepetést: az első futam 30. helyezettje a második legjobb időt síelte a második futamban, és végül a nyolcadik helyen végzett. A svéd Mattias Hargin a 25. helyről a hetedikre érkezett meg.

Nézzük, mi történt az élmezőnyben: a kilencedik helyről induló Hirscher átvette a vezetést, és ott is maradt egy ideig. A következő három versenyző nem tudta ugyanis megelőzni, csak Ivica Kostelic, aki a harmadik helyen végzett. Grange és Raich sem tudta átvenni a vezetést, viszont az utolsóelőttiként induló Herbst már megszerezte az első helyet. Már csak Pranger volt hátra, aki pontosan ugyanolyan időt síelt, mint Herbst, és ezzel meg tudta tartani első helyét. Pranger szlalomspecialista, eddig csak ebben a szakágban tudott dobogóra állni. Ez volt a harmadik győzelme a világkupában; múlt héten már állt dobogón, de győzni legutóbb 2005 januárjában tudott. Most helyet cseréltek Herbsttel az adelbodeni szlalomhoz képest, hiszen múlt héten Herbst győzött.

First placed Manfred Pranger of Austria celebrates his victory after finishing the men's Ski World Cup slalom race, in Wengen, Switzerland, Sunday Ja

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr59885579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása