Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Federer bizakodó az ausztrál bajnokság előtt

2009.01.13. 20:08 - VASARELY

Címkék: tenisz federer

Néhány nap múlva, január 19-én kezdődik a 2009-es esztendő első kiemelkedő tenisz eseménye, az ausztrál nyílt bajnokság. A torna esélyesei között tartják számon az egykori világelsőt a svájci Roger Federert is, aki korábban háromszor, 2004-ben, 2006-ban és 2007-ben is győzni tudott a melbourne-i tornán.

"Mindig boldog vagyok, ha eljöhetek a déli féltekére versenyezni. - nyilatkozta Federer a torna előtt néhány nappal - Szeretek Ausztráliában játszani, ahol az utóbbi esztendőkben mindig jól ment nekem a játék. A játékomban még mindig jelen van a US Open megnyerése óta meglévő magabiztosság. Én nyertem az utolsó Grand Slam tornát és bízom benne, hogy az Egyesült Államokban látott jó formámat most is tartani tudom majd. Ezúttal is kemény pályán kell játszanunk, ami alapvetően fekszik nekem, de van a férfimezőnyben 5-6 olyan játékos is, akik simán győzhetnek."

 

Federer az elmúlt öt évben mindig elődöntős volt Ausztráliában, 2005-ben egy drámai mérkőzésen öt szettben kapott ki Marat Szafintól, míg tavaly a későbbi győztes Novak Djokovictól kapott ki az elődöntőben. Az ausztrál bajnokság előtt az egyik legnagyobb favoritnak Andy Murray számít, aki legutóbbi három találkozásukkor egyaránt legyőzte Federert, a US Open fináléjában viszont a svájci legyőzte a skótot.
 
"Murray feltétlenül az esélyesek közé számít, ugyanakkor ne feledje senki, hogy egy Grand Slam torna megnyerése teljesen más feladat. - nyilatkozta Federer- Az elmúlt években nagyon keveseknek sikerült Grand Slamet nyerniük, hiszen az elmúlt esztendőkben szinte csak Nadal és én győztünk. Tavaly Novak Djokovic győzött itt és Marat Szafin is nyert néhány évvel ezelőtt (2005). Nem könnyű egy két hetes nagy tornát megnyerni, a siker nem jön könnyen, de Murray sokat dolgozott az elmúlt időben ahhoz, hogy kellően érett legyen a feladatra. De a rajt előtt neki is ugyanannyi az esélye, mint a többi favoritnak.
 
A főtábla sorsolását január 16-án tartják meg, a mérkőzések pedig január 19-én kezdődnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan természetesen az Eurosport ezúttal is élőben közvetíti a torna eseményeit.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr65875664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása