Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Sírepülés sáncrekorddal

2009.01.10. 16:25 - buzzz

Címkék: síugrás tauplitz amman schlierenzauer sáncrekord

Ausztriában, Tauplitzban rendezték az idei szezon első sírepülő versenyét. Az első sorozat után a világkupában élen álló Simon Amman volt messze a legjobb: a kétszeres olimpiai bajnok svájci volt az egyetlen a mezőnyből, aki 200 méter fölé szállt, és pontosan 8 méter volt az előnye a második helyen álló Gregor Schlierenzauer előtt. Martin Koch volt a harmadik, a negyedik helyen pedig a kedden véget ért négysáncverseny győztese, Wolfgang Loitzl állt; egyértelmű volt tehát, hogy csakis Amman lehet az, aki legyőzi az osztrákokat, neki viszont igen jó esélye volt erre. A második sorozatban többen is 200 méter fölé ugrottak, köztük Schlierenzauer is, aki utolsóelőtti ugróként sáncrekordot jelentő, 215 és fél méteres ugrással átvette a vezetést. Olyan nagy volt ez az ugrás, hogy éppen csak meg tudta fogni, majdnem elesett, és a telemarkja sem volt tökéletes, ezért Ammannak egy 205 méter körüli ugrás is elég lett volna a győzelemhez, ha jó pontokat kap. Csakhogy Amman nem kapott igazán jó pontokat, és nem is ugrott 200 méter fölé, ezért kikapott: a sorrend: első Schlierenzauer, második Amman, harmadik Koch.

A világkupában továbbra is Amman vezet, Schlierenzauer a második, Loitzl a harmadik, a többiek igen messze állnak a vezető hármastól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr79869351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása