Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Első nap a vívócsarnokban

2008.09.14. 13:31 - Mpanna

A mai nappal megkezdődtek a kerekes székes vívók küzdelmei Pekingben. Az első nap három számban arattak bajnokot, elsőként a férfi tőrözők egyéni számaiban, azon belül is az „A” kategóriában. Két magyar induló is volt, de sajnos a legjobb nyolc közé már nem tudtak bejutni. Mató Gyulának a körmérkőzések során két győzelme volt, utána pedig a Hong-Kong-i Kin Wing Channak már nem találta az ellenszerét, kikapott 15-11-re. Horváth Gábor szerencsésebb helyzetben volt, mert az ő csoportjában heten voltak, így három győzelmet is be tudott söpörni a körben, utána viszont a francia David Maillard letarolta 15-3-ra. A kategóriát végül a kínai Ruyl Ye nyerte, aki tíznél több tust csak a döntőben kapott honfitársától Lei Zhang-tól. A bronzmeccsen a lengyel Dartiusz Pender Mató Gyula Hong-Kong-i legyőzőjének megverésével megtörte az ázsiai dominanciát.

Ugyanezen szám „B” kategóriája már nagyobb örömmel ért véget magyar szempontból, mert Szekeres Pál bronzérmes lett. A körmérkőzéseken három győzelmet és két vereséget szedett össze, utána a legjobb nyolc közé jutásért simán, 15-5-re verte meg a japán Toyoaki Hisakawat. Az elődöntőbe jutásért már ázsiai ellenfele volt, a Hong-Kong-i Charn Hung Hui személyében, de Pali ezt az akadályt is sikerrel vette, nyert 15-11-re. A döntőbejutásért sajnos kikapott a későbbi bajnok, kínai Daoilang Hu-tól 15-4-re, de a bronzmérkőzésen megverte az ukrán Andrii Komart, így újra felállhatott a paralimpiai dobogóra. Az ezüstéremnek a francia Laurent Francois örülhetett.

Azért a hölgyek sem maradtak ma távol a pásttól, a női tőrözők „B” kategóriájának küzdelmeit is megrendezték. Pálfi Judit és Dani Gyöngyi is bejutott a legjobb nyolc közé, de éremért már sajnos nem vívhattak, mert előbbi a Hong Kong-i Yui Chong Chan-tól kapott ki 15-4-re, utóbbi pedig a tajvani Saysunee Jana-tól. Chan egyébként utána a döntőbe is bejutott, ahol a kínai Fang Yao sem tudta megállítani. A bronzmérkőzésen a tajvani Jana hatalmas izgalmak között egyetlen találattal kapott ki a kínai Huai Ye-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr77662802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása