Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Magyar ping-pong eredmények keddről

2008.09.09. 15:14 - RáK

Címkék: asztalitenisz

Mindhárom Pekingben lévő asztaliteniszezőnk nyesett, pörgetett szeptember 9-én, ki több ki kevesebb sikerrel. Emlékeztetőül, Csonka András a 8-as kategóriában, míg Berecki Dezső és Zborai Gyula az összevont 9&10-es kategóriában versenyez.

Haladjunk időrendi sorrendben! Csonka Andris a D-csoprotba kapott besorolást, ahol tudni lehetett, a kínai Gang Chen ellen nem lesz reális esélye a győzelemre a nyitómeccsén. Azonban a korán begyűjtött vereség után kedden parádésan pinyózott honfitársunk, előbb 3-0-ára lesimázta a belga Nico Vergeylen-t, majd a nap zárásaként, összemérte tudását a kimondhatatlan nevű lengyel Marcin Skrzynecki-vel. Ez utóbbi párharc óriási önbizalombomba lehet Csonkának további pályafutására, hiszen 0-1-es szettállásról, a 3. játszmát 10-re, a negyediket 13-ra nyerve tudott győzni. 

A győzelmek azonban a fura lebonyolítási rendszer következtében nem jelentenek továbbjutást, merthogy csak a csoportelsők jutnak tovább, igaz ők azonnal a négy közé. Csonka az 5-8. hely valamelyikén zárta Pekinget.

Berecki Dezső is vereséggel nyitott a 9&10-es kategória B-csoportjában, ám a keddi napon hozott győzelmével ő a nyolc közé jutott. Dezső ellenfele a csoport második találkozóján a cseh  Ivan Karabec volt, akit annak rendje és módja szerint 3-1-el vert olimpikonunk. Sajnos a négy közé jutásért vívott mérkőzésen a kategória egyik nagyágyúja, a Pekingben bombaformában játszó, korábbi 3 mérkőzésén még szettet sem bukó holland, Last Gerben volt Berecki riválisa. A nyolc között vívott mérkőzés nagyon simán alakul: az Athénban csapataranyat nyerő holland esélyt sem adott honfitársunknak, sima 3-0-ával lépett tovább az elődöntőbe.

Zborai Gyula asztalhoz állása jelentette a teljes magyar részvételt kedden. A Bereckihez hasonlóan 9&10-es kateóriába sorolt Zborai a nyitómeccsén kiélezett, 3-2-es vereséget szenvedett a francia Rousseau-val szemben. Második csoporttalálkozóján a kínai Yang Ge ellenében esélyes sem volt a győzelemre, 3-0-ás veresége azt jelentette, búcsúzott a viadaltól.

Hiába produkált tehát 3-2-es Győzelem-vereség mutatót asztalitenisz csapatunk, négy közé egyikőjüknek sem sikerült jutnia Pekingben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr83655580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása