Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Amerika harmadszor

2008.08.24. 08:34 - The korean

Címkék: röplabda

Véget ért a férfiak röplabdatornája, ahol a döntőben a világliga győztes amerikai és a címvédő brazil válogatott csapott össze. Az USA Pekingben igencsak kitett magáért a röplabda számokban, a strandon mindkét nemben nyertek, és teremben is döntőbe jutottak úgy a férfiak, mint a hölgyek.

A gyengébbik nemnél a brazilok elhódították előlük az aranyat, így az urakon volt a sor, hogy 2-2-helyett 3-1-re zárják az olimpiát, már ami a röplabdát és a brazil-amerikai párbajt illeti. 

Bernardo Rezende fiai azonban rendesen belekezdtek, 27 perc alatt 20-ra hozták az első szettet. Ám aki ezen felbuzdulva könnyed brazil sikert jósolt, nagyot tévedett. A második játszmát ugyanis egy 6-0-ás rohammal indították az amik, és bár a végére 21-20-ra felkapaszkodtak Dantéék, végül 22-re nyerve a játékrészt egyenlített az USA. 

A harmadik és a negyedik szett aztán nagyon látványos és szoros küzdelmet hozott, az igazán fontos pillanatokban azonban az amerikaiak voltak a jobbak. Hugh McCutcheon csapata mindenképpen megérdemelt győzelmet aratott, az utolsó játékrészt például 3 pontos, 20-17-es brazil vezetésről hozta az USA.

Aranyérmes tehát az Egyesült Államok, második Brazília, míg a bronz Oroszországé lett. 

 USA's Clayton Stanley spikes against Brazil during their men's volleyball gold medal match at the Beijing 2008 Olympics in Beijing, Sunday, Aug. 24, 2

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr85630051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása