Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A férfiaknál is elkezdődött a taekwondo küzdelem

2008.08.20. 14:45 - epongracz

Címkék: napi eredmény taekwondo

Az 58 kilogrammos férfiak küzdelmei is lezajlottak ma. A döntőben a 28 éves, világbajnoki ezüstérmes Guillermo PEREZ mérkőzött meg a szintén ennyi idős dominikai Yulis Gabriel MERCEDES-szel. Mercedes az athéni olimpián hatodik volt, emellett pedig egy világbajnoki bronzéremmel büszkélkedhet még 1999-ből. A döntőben nagyon kiegyenlített volt a küzdelem, mindketten egy-egy pontot gyűjtöttek az első három menetben, és a ráadás negyedikben sem született döntés. Végül bírói döntés alapján a mexikói Perez lett a győztes.

 

Perez a döntőig vezető útján előbb a brit Michael Harvey-val mérkőzött., és akit végül 3-2 re győzött le. A következő ellenfele az ázsiabajnoki harmadik afgán Rohullah Nikpai volt, és bár ellene is győzött a mexikói, Nikpai egyenesen a bronzéremig menetelt, ezzel pedig sporttörténelmet írt, mivel meszerezte afganisztán első olimpiai érmét.Perez a döntőért a világbajnoki ezüstérmes, és ázsiai bajnok thaiföldi Chutchawal Khawlaor-on lépett túl 3-1-el.

Eredmények:

1. Guillermo PEREZ MEX

2. Yulis Gabriel Mercedes DOM

3. Chu Mu-Yen TPE

3. Rohullah Nikpai AFG

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr89624613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása