Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kína nem tudott tarolni női tornában: újabb amerikai győzelem

2008.08.19. 13:55 - Mpanna

Címkék: torna gerenda

A szerenkénti döntőkben a nőknél már csak a gerenda volt hátra. Shawn Johnson a két ezüstérme mellé (csapat, talaj) végre begyűjtött egy aranyérmet is. Ehhez nem kisebb tettet kellett végrehajtania, mint a szer világbajnokát, Nastia Liukint kellett legyőznie. Honfitársa sem lehet elégedetlen mert korábban már begyűjtötte az egyéni összetett bajnoki címét, egy hajszállnál is kevesebbel maradt le a korlát aranyról, és talajon Johsnon mögött bronzérmet nyert.

Shawn Johnson of the U.S. competes in the gymnastics women's floor exercise final at the Beijing 2008 Olympic Games

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gerendán a harmadik helyet azért egy kínai kaparintotta meg Cheng Fei személyében, aki ezzel a korlát után már a második bronzérmét nyerte.

Női tornában tehát nem a kínaiak, hanem az amerikaiak lettek a legeredményesebbek, mert bár mindkét nemzet két-két aranyat nyert, az Egyesült Államoknak öszesen két éremmel több jutott. Míg a férfiaknál taroltak, csak egyetlen arany jutott eddig nem kínai versenyzőnek, addig a lányoknál a csapat mellett csak egyetlen szert tudtak megnyerni a házigazdák.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr32623085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Torres 2008.08.19. 14:53:22

zsiiir. amcsi tornászcsajok uuuuuhhhh legjobbak
süti beállítások módosítása