Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Átalakulóban az erőviszonyok a judóban

2008.08.15. 15:10 - epongracz

Címkék: cselgáncs

Az athéni olimpián a megszerezhető 14 aranyéremből 8 a japánoké volt, ami a sportág eredetét tekintve nem annyira meglepő. Ezen kívül még két ázsiai nemzet, Dél-Korea és Kína tudott elhódítani egy-egy aranyérmet. Európának jutott még négy aranyérem, elosztva a görögök, a németek, a fehéroroszok és a grúzok között.

A pekingi olimpián is megszedték magukat a japánok, de korántsem volt olyan döntő a fölényük, mint négy éve. Ezen az olimpián négy aranyat gyűjtöttek be, míg Kína alig eggyel kevesebbet, hármat szerzett. A maradék hét aranyérmen hét nemzet osztozott, ám most is megmaradt a 10-4-es ázsiai fölény az európaiakkal szemben. A németek és a grúzok megint megszerezték a maguk aranyát, emellett most az olaszok és a románok értek fel a csúcsra. Dél-Amerikának meg megint csak ezüstök és bronzok jutottak. Szegény kubaiak például hármat-hármat értek el a kevésbé fényes érmekből. Annyit legalább elmondhatunk, hogy bár Ázsia uralja a sportágat, de legalább nem csak a japánok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr53617413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása