Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A +78 kilogrammos nők cselgáncs eredményei

2008.08.15. 14:29 - epongracz

Címkék: cselgáncs napi eredmény

Nem történt nagy meglepetés a 78 kilogramm fölötti nők cselgáncsküzdelmeiben. Konkrétan megismétlődött a 2007-es riói világbajnokság döntője, mivel a kínai TONG Wei, aki háromszoros világbajnok és úgyszintén háromszoros ázsiai bajnok, valamint TSUKADA Maki, aki a japán címvédő, mellesleg világbajnoki arany-, kétszeres ezüst- és egyszeres bronzérmes. A döntőben ez a két judoka küzdött meg egymással.

Szó szerint óriások harca volt, tudniillik Tong 130, míg Tsukada "csupán" 125 kilogrammal mérlegelt. A japán szerezte meg a vezetést egy lábsöprésből származó yukóval, míg a kínai folyamatosan egy technikát, a térdelő válldobást erőltette. És láss csodát, 15 másodperccel a vége előtt csak bejött az unott technika. Olyan ippont dobott Tong, hogy Tsukada csak úgy nyekkent. A kínai rendkívül magabiztosan versenyzett, elsőként az athéni harmadik orosz Donguzashvilit, utána az olimpiai ötödik ukrán Prokofyevát, harmadik meccsén pedig a koreai Kimet győzte le egy-egy ipponnal. Csak az elődöntőben ment végig a meccse a fiatal kibai Ortiz ellen, de rajta is minimum egy waza-arit dobott. Győzelmével első olimpiai aranyérmét, Kínának pedig a 24.-et szerezte.

1. TONG Wen CHN

2. TSUKADA Maki JPN

3. Idalys ORTIZ CUB

3. Lucija POLAUDER SLO

Tong Wen of China, blue, celebrates her win over Maki Tsukada of Japan to take the gold in the women's judo +78kg heavyweight division finals at the B

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr53617335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása