Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Tenisz női egyes negyeddöntők

2008.08.14. 11:06 - lpinter

Címkék: tenisz serena williams jelena jankovic venus williams elena dementieva dinara safina

A hölgyeknél egyesben a nap legnagyobb figyelemmel kísért összecsapása minden bizonnyal a világelső, négyszeres Grand Slam-elődöntős szerb Jelena JANKOVIC, és az orosz Dinara SAFINA találkozója lesz.

Jankovic revansra készül, hiszen kettejük legutóbbi találkozóját a los angelesi tenisztorna elődöntőjében az orosz nyerte, mielőtt a tornagyőzelmet is begyűjtötte volna. Safina 13 mérkőzés óta veretlen, és idén három tornagyőzelemmel is büszkélkedhet: Berlinben, Montrealban és Los Angelesben sem talált legyőzőre. A Francia Nyílt Bajnokságon, a Roland Garroson döntőt játszott, de kikapott a szerb szépségtől, Ana Ivanovictól.

Photo 1 - Jelena Jankovic of Serbia sends kiss to the crowd after defeated... AFP/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A WILLIAMS lányok is pályára lépnek ma. Serena nagyon megszenvedett az előző körben a 18 éves fiatal francia tehetség, Alize CORNET ellen, de három játszmában végül továbbjutott. Ellenfele az orosz Elena DEMENTIEVA lesz, aki egyre jobb formában van idén, elődöntőt játszott Wimbledonban, Sydney-ben pedig ezüstérmes volt az idősebbik Williams- ány, Venus mögött. Korábban nyert már Serena ellen, igaz, hazai pályán, 2007-ben Moszkvában.

Ha már a hetedik helyen kiemelt Venusról esett szó, akkor lássuk az ő ellenfelét, aki nem más, mint az utolsó, egyesben még talpon lévő kínai teniszező, Na LI. Ez lesz az első mérkőzésük egymás ellen.

Az utolsó negyeddöntőt a balkezes osztrák Sybille BAMMER vívja a 9. kiemelt orosz Vera ZVONAREVA ellen. A 28 éves osztrák hölgy 32. a világranglistán, ez az első olimpiája, és ő az első teniszező édesanya, aki bejutott az olimpián a legjobb nyolc közé, mióta a tenisz 1988 óta ismét ott van az ötkarikás játékokon. Zvonareva a sérült Maria Sharapovát helyettesíti. Idén ismét ott van a legjobb tízben a világranglistán, egy tornát nyert (Prágában), továbbá háromszor volt döntős.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr84615470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hansenboy 2008.08.14. 14:06:08

Bocsi, hogy közbeszólok, de Safina idén Berlint is behúzta, ráadásul nem is akármilyen teljesítménnyel ;)

Amúgy nagyon jó a blog, csak így tovább! :)

lpinter 2008.08.14. 14:47:44

Való igaz, Henint, Serenát és Dementievát is búcsúztatta. Köszi a hozzászólást, javítom a statistzikát :)
süti beállítások módosítása