Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Mészáros Anett hetedik lett

2008.08.13. 15:09 - epongracz

Címkék: cselgáncs napi eredmény

A 21 éves, világbajnoki és európabajnoki bronzérmes judoka jól kezdett, erőnyerőként a legjobb 16 között legyőzte az orosz Kuzinát 2 intésből adódó yukóval, ám ezután a 2004-es olimpiai bajnok Ueno Masae következett, aki előbb egy waza-ari értékű dobással, majd 20 másodperces leszorítással verte meg a magyar lányt. A vigaszágon ismét nyert egy meccset a kínai  Wang ellen egy ipponnal, ám a vigaszági döntőben kikapott az amerikai Ronda Rousey-tól, így csak a 7. helyet tudta megszerezni.

 

Photo 1 - Anett Meszaros of Hungary (blue) figths with Yulia Kuzina of Rus... Reuters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az aranyérmes végül Anett legyőzője, Ueno Masae lett, miután az első két körben ipponnal győzte le a koreai Parkot és a kínai Wangot. Ezután következett Anett elleni wazari-awasete ipponos győzelme. Az elődöntőben vívott meg az athéni döntőbeli ellenfelével Edith Bosch-sal, és ezúttal is az ő ipponos győzelmével ért véget a küzdelem. A döntőben pedig a tavalyi vb bronzérmesét, a kubai Anaysi Hernandezt intézte el, a változatosság kedvéért ismét ipponnal.

1. Ueno Masae JPN

2. Anaysi Hernandez CUB

3. Edith Bosch NED

3. Ronda Rousey USA

 A 90 kilogrammos férfiak küzdelmében megszületett Grúzia második aranyérme. A 26 éves Irakli Tsirekidze tavalyi vb aranyérme, valamint eb második és harmadik helye mellé begyűjtött egy olimpiai aranyat is. Első meccsén Hesham Mesbah-ot győzte le egy   waza-arival, a következő meccsen már ippont osztott Mammadovnak. A viágbajnoki bronzérmes Ivan Pershinnel is hasonlóképpen járt el, így bejutva a döntőbe, ahol a meglepetésember, az algériai Amar Benikhlef várta, akinek semmilyen komolyabb eredménye nem volt korábbról. Kettejük nehéz meccsén végül a grúz bizonyult jobbnak, de csak egy intésből származó kokával.

1. Irakli Tsirakidze GEO

2. Amar Benikhlef ALG

3. Sergei ASCHWANDEN SUI

3. Hesham Mesbah EGY

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr16614339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása