Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Norvég sikerek a sífutó világkupában

2010.11.26. 15:09 - rdani

Címkék: sífutás

Pénteken a nők és a férfiak számára is megrendezték az idei sífutó világkupa sorozat első sprintversenyeit, amelyeket a finnországi Kuusamóban klasszikus stílusban kellett teljesíteni. A nők versenyét nagyon magabiztos fölénnyel nyerte a norvég Marit Björgen, aki az elmúlt héten Gaellivare-ben egyéniben és váltóban is győzni tudott. Björgennek a döntőben ráadásul nem is kellett megvívnia legnagyobb riválisával, a lengyel Justyna Kowalczykkal, ő ugyanis az elődöntőben szabálytalanul, korcsoláyzó stílusban tett meg néhány métert, így nem került a fináléba. Az ezüstérem a szlovén Petra Majdičé, a bronz pedig a szintén norvég Astrid Jacobsené lett.
A férfiaknál a múlt héten duplázó Marcus Hellner csak 63. lett, ez is mutatja, hogy a férfi mezőnyben mennyire külön vált a sprint és a távolsági számokban esélyesnek számító versenyzők köre. A sprint világkupa tavalyi győztese, Emil Jönsson az elődöntőben elvérzett, így a finálé nagy esélyese a zsinórban harmadik kuusamói győzelmére készülő Ola Vigen Hattestad volt. Ő azonban eltörte az egyik botját a döntő első felében, és onnantól nem volt esélye a győzelemnek. A norvégok immáron öt éve tartó nyertes sorozata azonban nem szakadt meg, a döntőt ugyanis magabiztos előnnyel nyerte John Kristian Dahl. A második helyre a kazah Alexander Poltaranin futott be, míg a hazai pályán versenyző Sami Jauhojärvi lett a harmadik.
A sífutó világkupa szombaton két rövid egyéni indításos versennyel folytatódik Kuusamóban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr572474910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása