Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Brady és Brees nagy napja

2010.11.26. 15:01 - rdani

Címkék: amerikai foci

Három találkozóval kezdődött meg az Észak-amerikai profi amerikaifutball liga (NFL) 12. játékhete csütörtökön. A Tom Brady vezette New England Patriots a liga egyik leggyengébb csapatához látogatott Detroitba, a Dallas új edzőjével fogadta a címvédő New Orleans Saints-et, míg a jó formában lévő New York Jets a Cincinnatti ellen próbálta folytatni három meccses győzelmi sorozatát.

Az AFC keleti csoportjában óriási küzdelmet vívó két csapat közül a New England Patriotsnak ígérkezett könnyebbnek a dolga, hiszen az újjáépülő Detroit Lions vendégeként lépett pályára. Graham mezőnygóljával a Pats vezetett, azonban a második negyed közepére 14-3-mas Lions vezetéssel érkeztek a csapatok, előbb Calvin Johnson kapott el egy 19 yardos Shaun Hill átadást, majd Maurice Morris egy yardos futása ért touchdownt a hazaiaknak. Még a második negyedben szépítettek a bostoniak, BenJarvus Green-Ellis 15 yardos futásával, a szünetben azonban 17-10-re a Lions vezetett. A második félidőben aztán beindult a Tom Brady-show: a kétszeres Superbowl MVP Deion Branchnek és Wes Welkernek is kiosztott két-két touchdown-passzt, ezek közül Branch 79 yardos TD-je emelkedett ki. Morris ugyan második futott touchdownjával még válaszolni tudott a harmadik negyedben, azonban a Pats támadójátékát lehetetlen volt megállítani. A végeredmény 45-24 lett, Brady mindössze hat rossz labdát adott, 341 yardot passzolt, és 4 touchdown átadást dobott, ráadásul a labdát sem adta el.

Az NFC csütörtöki rangadóján az új edzővel készülő Dallas Cowboys a címvédő New Orleans Saints-et fogadta. Remekül kezdték a találkozót a vendégek, hiszen Ivory két futott touchdownjának is köszönhetően 17-0-ra vezettek az első negyed után, félidőben pedig már 20-6 volt az állás. A harmadik negyed elején megkezdte a felzárkózást a Cowboys, Miles Austin trükkös játékból született 60 yardos futott touchdownja után Marion Barber is bevitte a célterületre a labdát, így 15 perccel a vége előtt már csak 3 pont volt a Saints előnye. Ráadásul Tashard Choice futott TD-jével a vezetést is átvette a Dallas, sőt, a védőegység megállította Drew Brees-éket. A hajrában azonban sorra hibázott a Cowboys, előbb Roy Williams kezéből ütötte ki Jenkins a labdát remek dallasi helyzetben, az ellentámadásból pedig Brees passzát Moore váltotta touchdownra, így megint a Saints vezetett. A Cowboys-nak két perce volt legalább egyenlíteni egy mezőnygóllal, azonban az irányító, Jon Kitna a végén négy rossz passzt is adott, így 59 yardról kellett mezőnygóllal kísérleteznie a hazaiaknak, Buehler azonban mellérúgta a labdát. A végeredmény így 30-27 lett a Saints javára, amelyben Drew Brees 352 passzolt yarddal, 1 TD-vel és egy eladott labdával zárta a meccset.

A 8-2-es mérleggel álló New York Jets a 2-8-cal, meglehetősen gyenge pozícióban lévő Cincinnatti Bengals-t fogadta. Az első pontokra a második negyedig kellett várni, Nick Folk mezőnygóljával a Jets szerzett vezetést. Erre azonban Shipley elkapott touchdownjával válaszolt a Bengals. A harmadik negyedben Brad Smith 53 yardos futásával szerezte vissza a vezetést a Jets, majd Santonio Holmes elkapott TD-je már kényelmes előnyt jelentett a hazaiaknak. Egy mezőnygóllal ugyan még szépített a Cincinnatti, azonban Smith azonnal válaszolt, egy 89 yardos, kirúgás utáni visszahordott touchdownnal. A 26-10-es végeredmény a védőegység remek teljesítményével alakult ki, Trevor Pryce ugyanis a Bengals célterületén vitte le a vendégek irányítóját, Carson Palmert, ami egy 2 pontos safety-t jelentett a Jetsnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr312474889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása