Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Monfils, Murray után Federert is legyőzte, így döntős Párizsban

2010.11.13. 23:07 - faga

Címkék: tenisz

Az elődöntőket rendezték szombaton a párizsi férfi tenisztornán. A hazaiak kedvence Gael Monfils, Roger Federer ellen lépett pályára. A két teniszező nagyon izgalmas mérkőzést játszott egymással, ahol minden szett csak a rövidítésben dőlt el. Az első játszma során Monfils-nak háromszor is volt lehetősége arra, hogy elvegye Federer adogatását, ám a svájci mindannyiszor menteni tudott, így jöhetett a tiebreak, amit Monfils nyert Federer így hátrányból vághatott neki a második szettnek. A korábbi világelső a második szett rövidítését megnyerte, következhetett tehát a döntő játszma, amely során mindkét játékos el tudta venni a másik adogatójátékát, de csak egyszer, ezek után következhetett már a harmadik rövidítés, amit Monfils nyert, így a francia jutott a vasárnapi döntőbe, ahol majd Robin Söderlinggel játszhat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Azzal a Söderlinggel, aki az elődöntőben a hazaiak másik reménységével Michael Llodrával találkozott. A francia jobban kezdte a mérkőzést, rögtön megnyerte az első szettet. A játszma során mindkét játékos hozni tudta adogatójátékait, így 6-6 után következett a rövidítés amelyben Llodra nullára nyert, így Söderling kapaszkodhatott a folytatásban. A svéd rá is kapcsolt, a második szettben egyszer el tudta venni a francia adogatását, az előnyt pedig a játszma végéig megtartva 7-5-el egyenlített. Következett a döntő szett, amely ismét kiegyenlített játékot hozott. Söderling és Llodra is hozta adogatójátékát ezért ismételten jöhetett a rövidített játék. A végjátékban ezúttal azonban Söderling játszott jobban , így 7-6-ra megnyerte a szettet és 2 óra 50 percnyi játékot követően jutott a döntőbe, ahol tehát Gael Monfils lesz az ellenfele.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr42447155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása