Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Nadal nélkül kezdődik a párizsi ATP torna

2010.11.08. 17:36 - faga

Címkék: tenisz

Hétfőn Párizsban kezdetét vette a 2 228 000 euró összdíjazású ATP-1000-es férfi tenisztorna. A hazai közönség nagy örömére sikerrel vette az első fordulót Michael Llodra, aki az olasz Potito Starace-t búcsúztatta sima két szettben. Az első játszmát mondhatni szoros küzdelemben nyerte a francia, míg a második szett már, ahogy mondani szokás csak formaság volt. Llodra kétszer tudta elvenni Starace adogatójátékát és valamivel több, mint egy óra leforgása alatt 6-4/6-1-re nyert. A második körben John Isner vár majd a franciára.

 

 

 

 

 

 

Két egykori top-20-as játékos mérkőzött meg egymással a belga Malisse és a finn Nieminen személyében. A mérkőzést a belga várhatta jobb előjelekkel, hiszen korábbi három mérkőzésükből kettőt ő nyert. Ezúttal azonban Nieminen-nek ment jobban, a finn az első szettben kétszer, míg a második játszmában egyszer tudta elvenni Malisse adogatójátékát és végül valamivel több, mint egy órányi játékot követően 6-4/6-3-arányban győzött. Jarkko Nieminen a következő körben a 8. kiemelt Andy Roddick-kal játszik majd.

A nap legizgalmasabb, egyben legszorosabb mérkőzését a francia Arnaud Clement és a spanyol Feliciano Lopez játszották. Az első játszmában mindkét játékos hozta adogatójátékát, így a szettet a rövidítés döntötte el, amit Lopez bírt jobban. A második játszmában fordult a kocka, Clement egyenlített, szintén rövidítést követően, így jöhetett a döntő szett. A harmadik játszmában már Clement akarata érvényesült, a francia 6-3-ra nyerte a szettet, így végül egy maratoni csatát követően jutott tovább és készülhet Fernando Verdasco ellen.

A férfiteniszezők világranglistájának éllovasa, az idén három Grand-Slam tornát nyerő Rafael Nadal nem vesz részt a tornán, a spanyol klasszis vállsérülés miatt mondta le a részvételt Nadal azonban biztos abban, hogy sérülése ellenére ott lehet majd a londoni ATP-világbajnokságon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr782434070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása