Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Stosur legyőzte Wozniackit, Zvonareva és Clijsters is nyert

2010.10.28. 14:05 - rdani

Címkék: tenisz

Szerdán újabb három mérkőzéssel folytatódott a női tenisz világbajnokság csoportköre. A nap meglepetése a gesztenyebarna csoportban született, ahol kikapott a világelső Caroline Wozniacki, míg a fehér csoportban szépen körvonalazódik a papírforma továbbjutás.

Kezdjük a gesztenyebarna négyessel, amelyben szerdán a világelső Caroline Wozniacki a Roland Garros döntős, ötödik kiemelt Samantha Stosurral találkozott. Az ausztrál játékos az első játszma végén, 5-4-es vezetésnél tudta elvenni Wozniacki adogatását, így 6-4-gyel szettelőnybe jutott, majd a második játszmában korán, 3-1-nél előnybe került, és ezt végig is tudta vinni, 6-3-ra nyerte ezt a szettet. A kulcs a hatékonyság volt: a 26 nyerő ütésig jutó Stosur hat breaklabdát hárított, míg saját három lehetőségéből kettőt is kihasznált.

A kedden Jelena Jankovic ellen nyerő Vera Zvonareva szerdán begyűjtötte második győzelmét is a tornán, és ezzel, mivel játszmát sem vesztett, szinte biztos továbbjutónak számít. Zvonareva ellenfele a fehérorosz Viktoria Azarenka volt, aki első mérkőzését játszotta Dohában. Az első játszmában szinte teljesen azonos statisztikai mutatót produkált a két teniszező (Zvonareva kisebb százalékban ütötte be első szerváit, de ezt azzal ellensúlyozta, hogy nagyobb arányban nyert a második után pontokat), így végül 2-2 break után rövidítés döntött. Ebben Zvonareva volt határozottabb, és 7-4-es tie-breakkel került szettelőnybe. A második játszmában az orosz adogatójátéka romlott, Azarenka viszont sokat hibázott, és ez végül a mérkőzésébe került, 6-4-re Zvonareva megnyerte a második szettet is.

A keddi mérkőzése után elájuló Jelena Jankovic a javaslatokkal ellentétben nem vonult kórházba, szállodájában regenerálódott, és ez arra elég volt, hogy kiálljon a most bemutatkozó Kim Clijstersszel szemben. Igazán nagy ellenállást azonban nem tudott kifejteni a szerb, a mérkőzés során négyszer is elvesztette az adogatását, míg fogadóként nem tudott játékot nyerni, így 1 és negyed óra játék után Clijsters győzött, 6-2, 6-3-ra.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr712405385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása