Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Litvániában győzött a Montepaschi Siena

2010.10.28. 13:14 - rdani

Címkék: kosárlabda

Szerdán hét mérkőzéssel folytatódott a kosárlabda Euroliga sorozat, a csoportkör második körében rendezték ezeket a találkozókat. Pályára lépett a címvédő Regal FC Barcelona is, a nap legnagyobb rangadóját azonban a litván Lietuvos Rytas és az olasz Montepaschi Siena játszotta a C csoportban.
Egyértelműen a litvánoknak lett volna nagyobb szükségük a győzelemre, mivel ők az első játéknapon vereséget szenvedtek a Fenerbahce ellen, míg a Montepaschi a csoport leggyengébb csapatának számító Cholet-t ütötte ki egy hete. Jól kezdődött a találkozó a Lietuvos Rytas számára, mivel az első negyedet követően hat pontos előnybe került a hazai csapat. A második játékrészben ezt le tudta dolgozni a Siena, féltávnál 39-39 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben minimális előnyt szerzett az olasz csapat, amelyen a záró játékrészben még egy kicsit növelni is tudott, így végül a Montepaschi örülhetett, a végeredmény 79-75 lett az olaszok javára. Érdekesség, hogy talán a legtöbbet két litván tett az olasz sikerért, Ksistof Lavrinovic 13 pontot és 7 lepattanót jegyzett, míg Rimantas Kaukenas 16 ponttal volt csapata legeredményesebbje. A túloldalon is egy légiós vitte a prímet, Milko Bjelica 18 pontot szorgoskodott össze.
A csoport másik mérkőzésén a Barcelona hozta a papírformát, és 84-77-re legyőzte a francia Cholet csapatát, úgy, hogy a nagy sztárok közül egyedül Navarro töltött szokásosnak mondható időtartamot a pályán. A meccs legjobbja a szlovén Erazem Lorbek volt, aki 19 pontot, 5 lepattanót, 4 gólpasszt, és 7 (!!) kiharcolt szabálytalanságot hozott össze. A C jelű hatosban ezzel a Siena és a Barcelona áll az élen 2-2 győzelemmel.

Két érdekes találkozót játszottak az A csoportban is, az egyiket Belgrádban, ezen a Partizan a Khimki Moszkvát fogadta. Az első negyedet követően még a Partizan vezetett, ám a második és a harmadik játékrészt is 3 ponttal a vendég Khimki nyerte. A hajrában aztán a szokásos, fanatikus közönsége által űzött szerbek visszahozták a mérkőzést, és 72-68-ra nyertek. Remek összteljesítményt nyújtott Nathan Jawai a Partizanban, az ausztrál center 15 pont-8 lepattanó-2 gólpassz-2 blokk-1 szerzett labdás mérkőzése nagyban hozzájárult csapata sikeréhez.
Lengyelországban vendégszerepelt a spanyol bajnok Caja Laboral csapata, amely az Asseco Prokom Gdynia otthonába látogatott. A Vitoriai csapat mindkét félidő első felében meglépett ellenfelétől, a lengyelek pedig hiába próbáltak kapaszkodni, csak az eredmény kozmetikázására futotta erejükből. A vége 80-73 lett a Caja Laboralnak, amelyben egy kis és egy nagy ember emelkedett ki a mezőnyből: a brazil Marcelinho Huertas 12 pontot, 8 gólpasszt és 5 lepattanót szerzett, míg Stanko Barac 18 pontja mellé 9 lepattanót is leszedett. Az A csoport élén a Caja Laboral áll 2 győzelemmel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr992405263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása