Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Papírforma győzelmek a Távol-Keleten

2010.10.08. 09:51 - rdani

Címkék: tenisz

A több mint 2 millió dollár összdíjazású pekingi ATP 500-as kategóriájú férfi tenisztorna második fordulójában a második helyen kiemelt Andy Murray ellenfele a spanyol Albert Montanes volt. Montanes kezdte jobban a mérkőzést, hiszen 5-3-ra vezetett az első játszmában, ekkor azonban Murray átvette a kezdeményezést, négy játékot nyert zsinórban, és 7-5-tel került játszmaelőnybe. A második szett elején megint Montanes került breakelőnybe, 0-2-ről azonban Murray hét játékból hatot tudott nyerni, és végül viszonylag simán, kicsit több mint másfél óra játék után került a negyeddöntőbe, ahol a horvát Ivan Ljubiciccsel találkozik.

 

 

 

 

 

 

 A harmadik helyen kiemelt, világranglista ötödik Robin Söderling egy másik spanyol teniszezővel, Nicolas Almagróval találkozott a legjobb 16 között. Az első játszmában 6-5-nél a svéd használta ki a szett egyetlen breaklabdáját, a második játszmában azonban Almagro öt break lehetőséget is hárított, és 6-4-gyel egyenlített ki. A döntő játszma megint egyetlen breaket hozott, ezúttal a Roland Garros döntős Söderling részéről, aki a játszma hatodik játékát nyerte fogadóként, és kevesebb mint két óra játék után került a negyeddöntőbe. Söderling ellenfele itt David Ferrer lesz.

 

 

 

 

 

 

 

A több mint 1 millió dollár összdíjazású tokiói tenisztorna második fordulójában a világelső Rafael Nadal a selejtezőből főtáblára került kanadai Milos Raoniccsal csapott össze. A mérkőzés Hakuho Sho, egy ismert szumó birkózó pénzfeldobásával kezdődött, és rendkívül szoros csatával folytatódott. Mindkét teniszező nagyon jól adogatott, összesen 1-1 breaklabdát láthatott a japán közönség, azonban csak Nadal használta ki a magáét, így 6-4-gyel ő került szettelőnybe. A második játszmában 3-2-es Raonic vezetésnél négy breaklehetősége is volt a kanadainak, aki hazája első számú férfi teniszezője lesz a jövő hétfői világranglistán, azonban Nadal ezeket hárította, javított játékán, és végül a második játszmát is 6-4-re nyerte, végül egy és negyed órát kellett csak a pályán töltenie. Nadal karrierje 43. tornagyőzelmére készül Tokióban, az elsőre a japán fővárosban. Nadal ellenfele a torna negyeddöntőjében Dmitry Tursunov lesz, aki a második körben Richard Gasquet-t verte három játszmában.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ötödik helyen kiemelt Gael Monfils az olasz Andreas Seppivel mérkőzött meg a legjobb nyolc közé jutásért. Az első játszmában Seppi nem igazán uralta adogatójátékait, a francia majdnem a fogadópontok felét megnyerte, két breakkel, 6-4-gyel került előnybe. A második szettben Seppi valamivel gyengébb százalékkal ütötte be első adogatásait, a pontoknak mégis nagyobb részét nyerte saját szervái mögött, mint az elsőben. Ennek ellenére Monfils egy játékot nyert fogadóként, ami egy újabb 6-4-es szettet, és az Andy Roddick elleni negyeddöntőt jelentette a franciának.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr352355239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása