Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Örmény és kazah aranyak a súlyemelő vb-t

2010.09.24. 06:27 - VASARELY

Címkék: súlyemelés

A törökországi Antalyában zajló súlyemelő világbajnokságon a férfiak 77 kilogrammos súlycsoportjában avattak világbajnokot. Az aranyérmet a tavalyi vb-n másodikként záró örmény Tigran Martyrosyan szerezte meg, aki ugyan a lökésben nagyobb testsúlya miatt kikapott a kínai Lu Xiajoun-tól, de a szakításban szerzett három kilogrammos előnyét megőrizve, 373 kilogrammos összteljesítménnyel lett a világ legjobbja. Szakításban egy iráni versenyző zárt harmadikként, míg lökésben és az összetettben az egyiptomi Tarek Yehia lett a bronzérmes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A nők számára a 75 kilogrammos súlycsoportban rendeztek versenyt csütörtökön, ahol a kazahok örülhettek. A szakítást 134, a lökést pedig 161 kilogrammal, az összetett versenyt pedig ennek köszönhetően 295 kilogrammos összteljesítménnyel megnyerő Szvetlana Podobedova ugyanis mindenkit megelőzött. A három évvel ezelőtti vb-ezüstérmes, korábbi kétszeres Európa-bajnok Natalya Zabolotnaja mindkét fogásnemben egy-egy kilóval maradt le a kazah emelő mögött, így az orosz versenyző ezüstérmes lett, megelőzve honfitársát, Nagyezsda Jevtyukinát.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr22319022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása