Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Nibali a 2010-es Vuelta győztese

2010.09.19. 20:39 - faga

Címkék: kerékpár

Az olasz Vincenzo Nibali nyerte vasárnap a 65. Vuelta Espana országúti kerékpáros körversenyt, melynek zárószakaszán az amerikai Tyler Farrar ért elsőként a madridi célba.A Vuelta zárónapja békében telt el, a mezőny San Sebastian de los Reyes-ből Madridba kellet, hogy eljusson. Az etap első 20 kilométere sétakerékpározással telt el, majd a Milramos Dominik Roels unta meg a lagymatag tempót és szökött el a főmezőnytől. Később hárman fel tudtak zárkózni a szökevényekre, ám az éllovas boly királysága pünkösdinek bizonyult, ugyanis a végén beérték őket. A szakasz végén sprint befutó döntött, amelyen Tyler Farra le tudta halyrázni Mark Cavandish-t, így az amerikai az utolsó métereken hódította el a szakaszgyőzelmet.

Ahogy azt jósolták, a mostani viadal az utolsó előtti etapon, vagyis szombaton dőlt el a Bola del Mundo hegyi befutóján, ahol az olasz Vincenzo Nibali okosan versenyzett, így meg tudta őrizni a korábban felhalmozott 41 másodperces előnyét a spanyol Mosquera előtt.

A Liquigas 25 éves szicíliai kiválósága 1990 óta az első, összességében pedig az ötödik olasz győztese a viadalnak.
Összetettben a spanyol közönség nagy örömére Ezequiel Mosquera lett a második, a szlovák Peter Velits pedig a harmadik.
A sprinterek pontversenyét a brit Mark Cavendish nyerte, míg a hegyi összetettben a francia David Moncoutie győzött.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr182308525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása