Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kínai aranyak a súlyemelő vb-n

2010.09.19. 00:30 - VASARELY

Címkék: súlyemelés

A Törökországban zajló súlyemelő világbajnokság második napján két számban avattak bajnokot. A férfiak 56 kg-os súlycsoportjában kettős kínai siker született, de a két ázsiai sportoló a tavalyi világbajnoksághoz képest fordított sorrendben zárt. A szakítást és az összetettet is megnyerő Wu Jingbiao 292 kg-os teljesítménnyel nyerte a versenyt, így négy kilogramm előnnyel verte meg az olimpiai és világbajnoki címvédő Long Quingquan-t. Az összetett verseny bronzérme a 2007-es világbajnok észak-koreai Cha Kum Chol nyakába került.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A nők 53 kg-os súlycsoportjában is egy fiatal kínai emelő sikerét láthatta a publikum, ahol a szakítást és a lökést is megnyerő Chen Xiating végül tizenegy kilogrammos előnnyel lett világbajnok. A tavalyi vb-ezüstérmesének számító, mindössze 19 éves emelő 222 kg-os összteljesítménnyel nyerte meg a versenyt. A szakításban harmadik, lökésben második török Aylin Dasdelen lett végül az összetett verseny ezüstérmese, a bronzérem pedig a dominikai Yudelquis Maridalin nyakába került ebben a súlycsoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr242306550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása