Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kialakult a kézilabda BL mezőnye

2010.09.06. 12:40 - rdani

Címkék: kézilabda

Szeptember első hétvégéjén megrendezték a férfi kézilabda Bajnokok Ligája selejtező csoportköreit, így kialakult a főtábla 24 csapatos mezőnye. Két "normális" selejtező csoport mellett volt egy "szabadkártyás" is, amelyben immáron második évben próbálták a legjobb nem főtáblás csapatokat összegyűjteni.

 

 

 

 

 

 

 

Az 1-es selejtezőcsoportnak Bregenz adott otthont, és végül a szlovák bajnok Tatran Prešov jutott a főtáblára, az eperjesi csapatnak biztosan segített az is, hogy immáron a második évében játszik versenyen kívül a szlováknál jóval erősebb magyar bajnokságban. A szlovákok a főtáblán ismét Magyarországra látogatnak, hiszen az MKB Veszprém csoportjába kerültek, a Montpellier, a Hamburg, a Kolding és a Sävehof mellé. A 2-es selejtezőcsoportot a fehérorosz bajnok Dinamo Minszk nyerte, ők a Pick Szeged mellett a Chekhovskie Medvedi, az Aalborg, a Valladolid és a Kadetten Schaffhausen társaságában szerepelnek majd a főtábla C csoportjában. A legnagyobb várakozás természetesen a szabadkártyás selejtezőcsoportot előzte meg, hiszen ebben a házigazda Rhein-Neckar Löwen mellett a dán Bjerringbo-Silkeborg, a spanyol Reale Ademar León és a szlovén Gorenje Velenje szerepelt. A torna rögtön egy meglepetéssel győzött, a dánok ugyanis megverték a Leónt, de ez is csak a második helyre volt elég, mivel a Löwen három győzelemmel került a főtáblára. Itt emiatt az A csoport lett a "halálhatos", mivel az előző évi döntő két szereplője, a Kiel és a Barcelona mellett itt játszik a megerősödött Celje, a francia Chambery és a lengyel Vive Kielce is, és ide került a Löwen csapata. A Bajnokok Ligája küzdelmei szeptember utolsó hétvégéjén kezdődnek, a sorozatot idén is végigkövethetik az Eurosport2-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr752274905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása