Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Hamilton nyerte a bolondos Belga Nagydíjat

2010.08.29. 22:24 - faga

Címkék: formula 1

A McLaren Mercedes angol versenyzője Lewis Hamilton nyerte a szokás szerint esővel tarkított Formula 1-es Belga Nagydíjat. Hamilton mögött a viadalt az első rajtkockából kezdő, ám a rajt során beragadó Mark Webber végzett a második helyen, míg a harmadik pozícióban a Renault csapat lengyel versenyzője, Robert Kubica zárt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A futamgyőztes nyilatkozata:

Nagyszerű hétvégét zártunk egy igazán kemény futammal megspékelve. Reménykedtem abban, hogy minden simán alakul a számunkra és imám szerencsére meghallgatásra került. Az eső persze megbolondította a versenyt, hiszen a korai szakaszban már esett majd az utolsó pillanatokban is rákezdett. Ekkor volt egy pillanat amikor kis híján baj történt, hiszen az autó elveszítette a tapadását és lecsúsztam a pályáról. Szerencsére vissza tudtam jönni és meg tudtam tartani a pozíciómat utána pedig már csak okosan és az autót tartalékolva kellett vezetnem. A fiúk a boxban óriási munkát végeztek, a mai siker nagyban köszönhető nekik. Nagyon boldog vagyok a siker miatt, nagyszerű hétvégén vagyunk túl.” 

13 futamot követően Lewis Hamilton vezeti az összetett pontversenyt, ám előnye mindössze három pont Mark Webber előtt. Az angol és az ausztrál ugyanakkor meglépett az üldözőktől, hiszen a harmadik helyezet Sebastian Vettel 28 ponttal van már lemaradva. A száguldó cirkusz következő futamát Monzában rendezik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr12257371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása