Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kialakult a Bajnokok Ligája mezőnye

2010.08.26. 10:57 - rdani

Címkék: labdarúgás

Szerdán befejeződött a 2010-11-es labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezősorozata, és kialakult a csoportkör 32-es mezőnye, ezúttal, a Debrecen tavalyi szereplése után ismét magyar csapat nélkül.


 

 

 

 

 

 

 

A bajnokok ágának skandináv rangadóján a Koppenhága fogadta a Rosenborg csapatát, a norvégiai első mérkőzésen 2-1-es Rosenborg győzelem született, Grönkjaer ráadásul csak a hajrában tudott szépíteni koppenhágai részről. A dán bajnoknak azonban sikerült a fordítás, a visszavágón Ottesen 33. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Koppenhága, és így idegenben lőtt több góljával továbbjutott.
Rendeztek még egy komoly rangadót a bajnokok ágán szerdán, a cseh és a szlovák bajnok összecsapása mindig pikáns mérkőzést ígér. Ezúttal azonban a szlovák MŠK Žilina (Zsolna) nem hagyott sok kérdőjelet a továbbjutó személyét illetően, már Prágában 2-0-ra verte a Spartát, majd hazai pályán Ceesay góljával 1-0-ra győzött, így könnyedén jutott a főtáblára. Érdekesség, hogy amikor a zsolnai csapat legutóbb a Bajnokok Ligájában indult három évvel ezelőtt, a második selejtezőkörben a Slavia Prága ellen esett ki tizenegyesekkel. Most összejött a visszavágás, a csapat először szerepel a BL csoportkörében.
Három mérkőzést játszottak szerdán a nem bajnokok ágán, ezek közül a legizgalmasabbnak a Tottenham - Young Boys találkozó ígérkezett, mivel az odavágón az angol csapat 0-3-ról tudott felállni, a svájci bajnokság ezüstérmese végül 3-2-re győzött. A visszavágón aztán már nem nagyon osztottak lapot a bernieknek, Crouch már az 5. percben továbbjutó helyzetbe hozta a Spurst, majd még az első félidőben Defoe duplázta meg a londoniak előnyét. A második játékrészben Crouch újabb két gólt szerzett, így a csatár mesterhármasa mellett a Tottenham történetének első BL szereplésének is örülhetett.
A Huszti Szabolcs nélkül felálló Zenit Szentpétervár együttese egy gólos előnnyel utazott a francia bronzérmes Auxerre otthonába. Ezt a különbséget azonban Hengbart már a kilencedik percben kiegyenlítette, majd az 53. percben Jelen is betalált, így 2-0-ra győzött az Auxerre, és ismét három francia csapat lesz majd ott a legjobb 32 között, úgy, mint tavaly.
Az Ajax Amszterdam holland bajnoki ezüstérmesként az ukrán bajnokság másodikja, a Dinamo Kijev otthonában harcolt ki 1-1-es döntetlent az odavágón. A szerdai mérkőzésen Suarez még az első félidőben megszerezte a vezetést az Ajaxnak, majd az új igazolás, El-Hamdaoui duplázta meg a holland előnyt a 75. percben. 9 perccel később felcsillant a remény a Dinamo számára, hiszen Shevchenko tizenegyesből szépített, azonban újabb gólt már nem tudtak lőni az ukránok, így az Ajax lesz ott a főtáblán.

A szokásoknak megfelelően a csapatok UEFA koefficiensei alapján már kalapokba szedték, érdekesség, hogy a Milan és a Lyon is az első kalapba került, miközben a Real Madrid csak a másodikba. Hat újonc indulhat idén a BL csoportkörében, a már említett Tottenham - Zsolna páros mellett a török bajnok Bursaspor és a holland bajnok Twente alanyi jogon lett főtáblás, míg szintén a selejtezőből harcolta ki a BL-szereplést a portugál ezüstérmes Braga, és az izraeli bajnok Hapoel Tel-Aviv.
A sorsolást ezúttal is élőben láthatják az Eurosporton, csütörtök este hat órától.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr92248997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása