Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

A Blackhawks nyugati döntős, a Celtics közel a fináléhoz

2010.05.12. 11:56 - rdani

Címkék: jégkorong kosárlabda

Az Észak-amerikai profi jégkorong liga, az NHL keddi játéknapján egyetlen mérkőzést rendeztek, a Chicago Blackhawks 3-2-es vezetéssel utazott a Vancouver Canucks otthonába a négy győzelemig tartó párharc hatodik mérkőzésén. A gól nélküli első harmadot követően a vendégek a második játékrészben döntötték el a meccset, 36 másodpercen belül szerzett két gólt a chicagói csapat, majd Bolland emberhátrányos találatával már 3-0 volt az állás. A Canucks ugyan a harmadik harmad elején szépíteni még tudott, mint később kiderült, O'Brien találata csak a becsületgól volt. A mérkőzés 49. percében ugyanis Patrick Kane, a Chicago sztárja 25 másodpercen belül jegyzett egy gólt és egy gólpasszt, a Blackhawks 5-1-re győzött, és zsinórban másodszor került be a nyugati főcsoport döntőjébe. Az ellenfél az a San Jose Sharks lesz, amely az alapszakasz során egyetlen ponttal tudta megelőzni a Chicagót, és lett így a nyugati főcsoport győztese.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Az Észak-amerikai kosárlabda bajnokság, az NBA is a főcsoport-elődöntőknél jár, itt azonban már csak egy párharc nyitott, mivel az Orlando Magic keleten, a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns pedig nyugaton jutott söpréssel, azaz 4-0-val a konferenciák döntőjébe. Kedden a 2008-as győztes Boston Celtics találkozott a Cleveland Cavaliers-szel, a meccs vége pedig a Cleveland történetének legnagyobb arányú hazai veresége lett a rájátszásokban. Az első negyed után még a Cavs vezetett, azonban a három utolsó játékrész mindegyikét nagy fölénnyel nyerte meg a vendég Boston. A hazaiak sztárja, az alapszakasz legértékesebb játékosává megválasztott LeBron James a harmadik negyed közepén szerezte első mezőnykosarát, végül 15 ponttal zárt, a túloldalon pedig öten értek el legalább ennyi pontot. A vége 120-88 a Bostonnak, amely így 3-2-re vezet, és csütörtökön hazai pályán juthat be a főcsoport döntőjébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr611994719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása