Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kezdődik a kosárlabda Euroliga Final Four-ja

2010.05.07. 06:37 - RáK

Címkék: férfi kosárlabda férfi euroliga

Pénteken este hat órakor veszi kezdetét a párizsi Bercy Sportcsarnokban a 2009-2010-es férfi kosárlabda Euroliga szezon végjátéka, vagyis a Final Four. Az első elődöntőben az idei évadban parádézó, mindössze két vereséget elszenvedő Regal FC Barcelona, és az elmúlt nyolc évben mindig legalább elődöntős CSZKA Moszkva méri össze tudását.

BASKETBALL 2010 Real Madrid-Barcelona (Mickeal) - 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megpróbáljuk majd mi diktálni a tempót, jó védekezésre építve indításokkal operálni. – mesél terveikről a katalánok ásza, Juan Carlos Navarro – Arra számítunk, hogy ők majd lassítani akarják a játékot, de persze a mérkőzésen minden világossá válik. Sokszor ugyanis az előre kigondolt forgatókönyv teljesen másképp alakul a valóságban. A lényeg, hogy a saját játékunkat játszuk.

 

A 2006-os és 2008-as Euroliga győztes Moszkvával kapcsolatban mindenki a Final FOur-os  tapasztalatot emeli ki legfőbb erényként. Az oroszok azonban tudják, ez nem minden.

Szép és fontos dolog a tapasztalat, de csak ennek birtokában nem lehet győzni. Talán a végjátékban, szoros állásnál számít valamicskét, de összességében több kell a győzelemhez annál, hogy sok ehhez hasonló eseményen vettünk már részt – vélekedik Ramunas Shishkauskas. "

 

A CSZKA csapatát sokan féltették az idei szezontól, ám a távozó Ettore Messina helyére kinevezett, ezen a szinten még tapasztalatlan Jevgenyij Pasutyin szinte csodát tett. Vajon mit tervez péntekre, a Barca ellen?

 

A védekezésünkre, a lepattanózásra és a mérkőzés ritmusának kontrollálására nagyon oda kell figyelnünk – halljuk a CSZKA mesterét, Jevgenyij Pashutyint – Ha hagyjuk futni, gyorsan játszani a Barcelonát, akkor nincs esélyünk. Okosan kell kosárlabdáznunk, nyernünk kell a lepattanó-csatát, jól kell védekeznénk, és meg kell találnunk a réseket a katalánok védőfalán.

 

Péntek este tehát kezdődik a kosárlabda Euroliga Négyes Döntője: a Barcelona a CSZKA Moszkvával, az Olympiakoszt pedig a Partizan Belgráddal találkozik az elődöntőben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr341980612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása