Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Defagóé a lesiklás!

2010.02.15. 23:34 - rdani

Címkék: alpesi sí

Két nap csúszással ugyan, de megrendezték az első alpesi sí versenyt a 21. téli olimpiai játékokon, a férfiak lesikló számára a rossz időjárás miatt kellett hétfőig várni. A győzelmet némi meglepetésre a svájci Didier Defago szerezte meg, aki a tavalyi klasszikus duplája, azaz a wengeni és a kitzbüheli lesiklóverseny előtt hat évvel nyert egyetlen világkupa futamot, és azóta sem tudott diadalmaskodni a legmagasabb szintű sorozatban. A Dave Murray pályán azonban ő volt a leggyorsabb, a pálya második szakaszában síelt szenzációsan, és ez elég volt a győzelemhez. Nagyon szoros versenyt láthatott a közönség, mivel az első három helyezett egy tizedmásodpercen belüli eredményt síelt. Az ezüstérem az összetett világkupa kétszeres győzteséé, a norvég Aksel Lund Svindalé lett, mindössze hét századmásodperces hátránnyal, és ezzel a háromszoros világbajnok síző élete első olimpiai érmét szerezte meg. Ugyanezt nem lehet elmondani Bode Millerről, aki még Salt Lake Cityben szerzett két ezüstöt, óriás-műlesiklásban és kombinációban. Ezúttal egy bronzzal gazdagította éremgyűjteményét, ugyanis egy nagyobb hibának is köszönhetően kilenc századdal kikapott Defagótól, és így a harmadik lett. Így is ő lett az első amerikai 1994 óta, aki lesiklásban érmet szerzett az olimpián. A verseny egyik nagy esélyesének számító, és a lesikló szakági világkupát vezető Didier Cuche számára nem jött össze az érem, a svájci versenyző az utolsó időmérő pontnál még csak hat századra volt honfitársától, Defagótól, azonban az utolsó néhány száz méteren három tizedet kapott, és így végül Scheiber és Guay mögött csak hatodik lett, igaz, egy januári baleset miatt törött ujjal versenyzett.

Swiss Didier Defago celebrates in the finish area during the Men's Vancouver 2010 Winter Olympics Downhill event at Whistler Creek side Alpine skiing venue on February 15, 2010. AFP PHOTO / MICHAEL KAPPELER (Photo credit should read MICHAEL KAPPELER/AFP/Getty Images)

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr701762030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juso 2010.02.21. 20:45:49

Nagyon örültünk Defago és Svindal sikerének, de érdekelne mi történt Patrick Jearbynnel, aki óriásit bukott a versenyen! Ha tud valaki róla kérem írjon!
süti beállítások módosítása