Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Katalónia kontra Argentína

2009.12.21. 12:00 - RáK

Címkék: labdarúgás

Kedden igazi focicsemegére kerül sor az FC Barcelona stadionjában, a Camp Nou-ban. A térség válogatottja ugyanis megmérkőzik az argentin nemzeti tizeneggyel. A Katalán nemzetiségi válogatott edzője nem más, mint az egykori Barcelonai zseni, Johan Cruyff, aki egyedül adott sajtótájékoztatót, lévén a FIFA két hónapos eltiltása Diego Maradona argentin szövetségi kapitányra jelenleg is érvényben van.

 

Az egyetlen dolog ami csalódást okozhat nekik – különösen a barcelonai játékosoknak – az a kis számú jegyeladás. Hozzá vannak szokva a tömött lelátókhoz, ám úgy néz ki, szurkolóik ezúttal nem állnak ki mellettük. Pedig ez nem a pénzről szóló mérkőzés. Csakis a büszkeségükért hajtanak.

 

A Katalónia ifjúsági sportjának támogatására rendezett jótékonysági találkozón résztvevő Argentin válogatottat sokra tartja Johann Cruyff.

 

Szerintem a világbajnokságon jól fognak szerepelni az Argentinok. Ezt arra alapozom, hogy Maradona mentalitása, fociról alkotott véleménye jobban át fog ragadni a keretre akkor, ha nem csupán néhány napjuk lesz a felkészülésre, a közös edzésekre, hanem több hetük, esetleg még annál is hosszabb idejük.

 

Természetesen Cruyff sem kerülhette el a kérdést, melyben arról érdeklődtek a média képviselői, hogy vajon Messi avagy Maradona-e a jobb futballista??

 

Nem szeretem az ilyesfajta összehasonlításokat – reagál a holland legenda – Maradona Maradona volt, Leo Messi pedig Messi marad mindig. Erényeikkel és hibáikkal együtt. Két különböző személy, különböző személyiségi jegyekkel, különböző stílusú játékkal. Ami közös bennük, az a tény, hogy mindketten különleges képességű futballisták. "

 

Azt még nem tudni, kik szerepelnek majd a Katalán válogatottban, hiszen a klubok nem kötelesek elengedni játékosaikat a nem hivatalos FIFA eseményre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr481612839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása