Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Német siker az első atlétikai csapat EB-n

2009.06.21. 21:41 - rdani

Címkék: atlétika

A hét végén rendezték meg első alkalommal a korábbi Európa kupát leváltó atlétikai csapat Európa-bajnokságot. Az első napot követően Nagy-Britannia állt az élen a Szuperligában, amelynek küzdelmeit a portugáliai Leiriában rendezték meg. Férfi hármasugrásban hazai győzelem született, az olimpiai bajnok Nelson Evora óriási csatában győzte le a britek kedvencét, Phillips Idowut, kettejük között mindössze kilenc centiméter döntött, miközben a harmadik helyezett olasz Schembri 95 centivel maradt el Evorától. 110 méteres gátfutásban a britek szerezték meg a maximális 12 pontot, Andy Turner 13.42 másodperccel végzett az élen, 11 századdal megelőzve a spanyol Jackson Quinonezt. A hölgyek 100 méteres gátfutása előtt még a britek vezettek, azonban itt csak két pontot szereztek, Nytra negyedik helyével Németország került az első helyre összesítésben. A számot a cseh Lucie Skrobákova nyerte, megelőzve az orosz és az ukrán csapat tagját. A németek tovább növelték előnyüket a női magasugrás után, amelyet Ariane Friedrich nyert meg, 202 centiméteres eredménnyel. Rajta kívül ketten jutottak el két méterig, a spanyol Beitia lett a második, és az olasz Di Martino a harmadik.

 

A férfiak 200 méteres síkfutását Dwain Chambers nyerte, aki ezzel a szombati 100-on aratott sikere után duplázott. Az angol mögött a portugál Abrantes és a francia Mbandjock végzett. A nap egyik kiemelkedő eredménye a férfi rúdugrásban született, ugyanis a francia Renaud Lavillenie pályafutása során először átlépte a hat méteres álomhatárt, végül 601 centivel, óriási fölénnyel nyerte a versenyt. Malte Mohr értékes 11 pontot szerzett a német csapatnak, a lengyel Michalski lett a harmadik. A nap utolsó száma a férfi 4-szer 400 méteres váltója volt, amelynek első futamában eldőlt, hogy a nagyon lemaradt svédek, és a portugálok mellett szoros küzdelemben Csehország esett ki a 10. helyen a második vonal küzdelmeiben. Az utolsó számot az idei legjobb európai idővel a brit váltó nyerte, ami elég volt ahhoz, hogy Nagy-Britannia megelőzze összetettben Franciaországot. A végső győzelem a németeké lett, akik végül hat és fél ponttal előzték meg az orosz csapatot, a britek lettek a harmadikok A magyar csapat a másodosztályban a nyolcadik helyen végzett, ám a bentmaradása nem volt veszélyben.

 Photo 1 - The German athletics team jubilates after winning 1st place on t... AFP/Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr401199674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása