Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Férfi kosárlabda Euroliga - szerdai játéknap

2009.03.12. 09:26 - RáK

Címkék: kosárlabda férfi euroliga

Az utolsó fordulókat rendezik ezen hét szerdáján és csütörtökén a férfi kosárlabda Euroliga Top 16-os szakaszában. A továbbjutás kérdése minden kvartettben eldőlt már a múlt héten, így a továbbjutó csapatok számára "csupán" a kiemelési hely és az ezzel járó 3 nyert mérkőzésig tartó negyeddöntős párosításokban való hazai pálya előnye a tét. Azért az idézőjel használata, mert az elmúlt három évadban lejátszott 16 negyeddöntős párosításból - igaz 2 nyert mérkőzésig tartottak - kizárólag 2 alkalommal került ki győztesen a hazai parkett előnyét nem élvező csapat.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

A H-jelű négyesben teljesen tét nélküli mérkőzésen fogadta a Cibona Zágráb a már biztos csoportelső CSZKA Moszkva csapatát szerdán. A mérkőzés tempóján érződött,  senki nem szerette volna összetörni magát, a sérüléseket sikerült is elkerülni. A címvédő moszkvaiak azért az utolsó negyedben kosaraztak is egy kicsit, s végül a 15 pontos Erazem Lorbek vezetésével győztek is 73-63-ra.

A H-csoport másik mérkőzésén a szintén negyeddöntős Montepaschi Siénában megint volt egy kiemelkedő egyéni teljesítmény. Ezúttal Rimantas Kaukenas volt elemében: 27 pontot szerezve lett magasan a mezőny legeredményesebb dobója, 73-68-as győzelemre vezetve csapatát a Fenerbahce otthonában.

A G-jelzésű négyes keretein belül megrendezett Panathinaikos – Unicaja Malaga mérkőzésének sem volt igazi tétje, maximum annyi, hogy a két klub a korábbi években rendszeresen parázs csatákat vívott egymással. A görögök házigazdák 22 pontos előnyt is feljegyezhettek a harmadik negyedben, ezt tudva mindenképpen meglepő, hogy a mérkőzés utolsó másodperceiben Diamantidis kosara a hosszabbítást jelentett a Panathinaikosnak. A ráadásban aztán elfáradt a Malaga, Drew Nicholas bedobott két hármast, a Pana pedig győzött 103-95-re.

A csoport másik találkozóján a becsületéért küzdő Lottomatica Roma 88-72 arányban legyőzt a Partizan Belgrád - kissé motiválatlan - együttesét. Az Andre Hutson vezette olaszok első Top 16-os győzelmüknek, a Partizan pedig veresége ellenére is továbbjutásának örülhetett.

 

Mike Batiste, center, of Greek team Panathinaikos, vies for the ball with Slavko Vranes of the Serbian team Partizan, during their Euroleague Top 16,

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr24997319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása