Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Atlétika EB, szombati összefoglaló

2009.03.08. 11:30 - rdani

Címkék: atlétika

A hét végén Torinóban zajló 30. fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság szombati napjának legkiemelkedőbb eredményét nem egy döntő hozta, hanem a férfi 60 méteres síkfutás második elődöntője, amelyen a korábban doppingoláson kapott brit Dwain Chambers új Európa-csúccsal, 6.42 századmásodperccel jutott be a vasárnapi döntőbe, amely egyben a világ valaha futott harmadik legjobb eredménye volt.

17.59 méteres eredmény új olasz, és versenycsúcs is, ráadásul az idei év eddigi legjobb eredménye. Donatón kívül hárman jutottak 17 méter fölé, az ezüstérmet az ukrán Yastrebov, a bronzot pedig az orosz Szpaszodkodszkij szerezte meg, a francia Taillepierre három centivel maradt le a dobogóról.

A nap utolsó száma a férfi 400 méter volt, amelynek döntőjében a svéd Johan Wissmann fél másodpercet javított idei legjobbján, és a világ idei legjobb eredményével, 45.89 századmásodperccel könnyedén nyert. Az olasz Licciardello és a román Vieru ért mögötte a célba.

A férfiak magasugrásában orosz győzelem született, Ivan Ukhov 232 centiméterrel nyerte meg az Európa-bajnokságot. Az orosz egész hétvégén kiemelkedően versenyzett, a selejtezőben és a döntőben összesen egy rontott kísérlete volt. Az ezüstérmet holtversenyben a szintén orosz Dmitrik, és a ciprusi Iannou szerezték meg.

Női távolugrásban az észt Ksenija Balta repült legmesszebre, megelőzve a két oroszt, Sokolovát és Kurchenkót. A 23 esztendős Balta eredménye 687 centi volt, ami észt csúcs, és a világ idei legjobbja egyben.

Női 400 méteren az orosz Antonina Krivoshapka lett az Európa-bajnok 51.18 századdal, megelőzve az ukrán Pyhydát és a szintén orosz Safonovát.

Magyar szempontból a súlylökő Kürthy Lajos teljesítménye emelkedett ki, aki első lökésével, az ötödik legjobb eredménnyel jutott a szám döntőjébe, míg Minczér Albert 12-ik lett 3000 méteren. A vasárnapi programot háromnegyed négytől láthatják az Eurosporton.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr52988958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása