Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

NBA-eredmények - 03.07

2009.03.07. 09:06 - RáK

A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság, az NBA pénteki játéknapján nem szűkölködött mérkőzésekben a liga: a 30 csapat kétharmada, vagyis 20 együttes lépett parkettre.

A 10 találkozó közül mindenképpen kiemelkedett a Keleti Konferencia első két helyezettjének összecsapása: a Boston Celtics fogadta hazai parketten a Cleveland Cavalierst. Ugyan Kevin Garnett nem játszott a hazaiaknál, sőt, Rajon Rondo pedig enyhe bokaficammal játszotta végig az összecsapást, a bajnoki címvédő Boston így is könyed iskert aratott, elsősorban Paul Pierce zsenialitásának köszönhetően. A tavalyi Nagydöntő MVP-je 29 pontot és 9 gólpasszt jegyzett a Celtics által 105-94-re megnyert mérkőzésen. (Megjegyezném, ha minden a papírformának megfelelően alakul, a Keleti Főcsoportdöntő párosítása is ez a mostani felállás lesz, a kérdés csupán az, ki játszhat eggyel többször hazai pályán.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pénteki napon történtek még érdekességek a ligában:

- A Los Angeles Lakers megszerezte idei 50. győzelmét, a Minnesota nem jelentett gondot Pau Gasoléknak. Az Európa legjobb férfikosarasának megválasztott Gasol 21 pontig és 9 lepattanóig jutott a találkozón, ahol még DJ Mbenga is 10 pontot tudott szerezni a Lakersben.   

- Az Orlando a vártnál talán nehezebben, de azért legyűrte a New Jersey-t hazai környezetben. Szokás szeritn Dwight "Superman" Howard röpítette a Magic szekerét - pénteki teljesítményére ráillik a "szokásos" jelző: 26 pont, 15 pattanó.

- Dwayne Wade zsenialitására nehéz zsavakata találni. A Miami Heat mindenese ezúttal a torontói játékosokat és nézőket kergette őrületbe. 42 pontja mellé 8 gólpassz és 6 lepattanó is került, a Het pedig 6 egységgel legyőzte a Raptorst. Nem mellesleg a "Flash" becenévre hallgató hátvéd legutóbbi hét mérkőzésén most negyedszer jutott el legalább 40 dobott pontig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr29986771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdani · http://eurosport.blog.hu 2009.03.07. 10:54:34

DJ Mbenga a legnagyobb király :)
süti beállítások módosítása