Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Változások a férfi kosárlabda Euroliga lebonyolításában

2009.02.27. 16:30 - RáK

Címkék: kosárlabda férfi euroliga

Február 17-én Olaszország fővárosában, Rómában ült össze az Euroliga néhány patinás csapatának, valamint a sorozatban részt vevő országok bajnokságának vezetője, hogy átbeszéljék a 2009-től 2012ig terjedő korszakát Európa legjelentősebb kontinentális vetélkedésének. Az Euroliga elnöke Jordi Bertomeu nyilatkozott nekünk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  A célunk a viaskodás még színvonalasabbá tétele, biztonságot kell adnunk a nagy csapatoknak, annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődhessenek – kezdi az elnök – Az NBA-vel próbálunk versenyre kelni, ezért kell egyre szélesebb, biztos Európai alapokra helyezni az Euroligát. Az én felelősségem meggyőzni tervünk helyességéről a nagy nemzeteket, hogy átérezzék, mindenkinek érdeke sportszakmai szempontból, hogy egyre több nemzet képviseltesse magát a sorozatunkban. Ez utóbbi véleményem szerint mindenki számára gyümölcsözőbb felállás volna, mint a jelenlegi, zárt, 13 országot magába foglaló rendszer.

A labdarúgó bajnokok ligájának mintájára tehát próbálja a szervezőbizottság szélesíteni az Euroliga ország-kínálatát, ami Dejan Bodiroga, a Roma elnöke szerint üdvözlendő kezdeményezés.

Az Euroliga évek óta bizonyítja, hogy nagyszerű élcsapatok versenysorozata – nyilatkozza a játékosból lett vezető – A Final Four elképesztő hangulatú, de mindig van esély a fejlődésre. A sorozat még kiválóbbá válhat, és Bertomeu programja mindenféleképpen izgalmasnak tűnik!

Az Unicaja Malaga jelenlegi, és a spanyol válogatott egykori edzője, Aito Garcia Reneses szerint imázs-építésben kellene nagyot fejlődnie az Európai Ligának.

Az újságok ontják a cikkeket az NBA-ről, de alig lehet találni valamit a spanyol az olasz a görög vagy éppen az Euroliga történéseiről. Ez óriási gond és azt hiszem az Euroligában részt vevő csapatok számán is sok múlhat a népszerűsítés, és a megjelenés szempontjából. A célunk az NBA-vel való versengés kell hogy legyen!

A pontos változásokról majd a www.hu.eurosport.com címen elérhető honlapunkról olvashatnak bővebben!  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr29970026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása