Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Meglepő német aranyérem

2009.02.12. 19:05 - buzzz

Címkék: alpesi sí hoelzl

A Val d’Isére-ben zajló alpesi sívilágbajnokságon ma a hölgyek óriásműlesiklását rendezték, mely meglepetést hozott, ugyanis az idei világkupaversenyek alapján mindössze 13. legjobb óriásműlesikló Kathrin Hoelzl nyerte a versenyt. Lara Gut, akit sokan a jövő legígéretesebb versenyzőjének tartanak, nem fejezte be az első futamot. Azt nyilatkozta, hogy nem érezte igazán a sízést, mert még nem épült fel teljesen vírusfertőzéséből. Az első futam után Kathrin Zettel állt az első helyen, aki vezeti a szakági világkupát, és óriási esélyese volt a számnak. Csakhogy a második futamban rontott az osztrák, mint ahogy a szintén Hoelzl előtt álló Rebensburg is. Hoelzl gyorsabb volt Tanja Poutiainennél is a második futamban, és ezzel övé lett a győzelem. Az első futam után a negyedik helyen állt a német versenyző, akinek még nincs világkupagyőzelme, mindössze kétszer állhatott dobogóra pályafutása során, először 2007-ben, aztán pedig idén januárban a maribori versenyen, ahol harmadik lett. Hoelzlnek az első futam után 68 századmásodperc volt a hátránya Zettel mögött, de az élmezőny versenyzői közül ő volt a leggyorsabb, és ezzel megszerezte az első német világbajnoki aranyérmet Martina Ertl 2001-es kombinációs elsősége óta.

Germany's Kathrin Hoelzl shows the gold medal of the Women's Downhill, at the World Alpine Ski Championships in Val d'Isere, France, Thursday, Feb. 12

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr18939597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenczandras 2009.02.13. 01:17:29

;sőt, Tina Mazelnél is, aki második lett
süti beállítások módosítása