Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Kanadai arany férfi lesiklásban!

2009.02.07. 22:31 - rdani

Címkék: alpesi sí

Szombaton rendezték meg a negyedik számot a 40. alpesi sí világbajnokságon Val d’Isereben, a legendás Face de Bellevarde pályán tartották a férfiak klasszikus lesiklószámát. Az előzetes esélyesek között említették a szuperóriás-műlesiklás győztesét, Didier Cuchet, a lassabb számokban is jó eredményekkel rendelkező Bode Millert, az idei bormioi győztes Christoph Innerhofert, és az ott általában jól szereplő Michael Walchhofert. Elsőként jött le a pályán Hermann Maier, aki nem ment rosszul, de több hiba is csúszott a menetébe. A másodikként induló John Kucera átvette a vezetést Maiertől.

Kucera több, mint egy másodperc különbséggel lett első, ekkor már lehetett sejteni, hogy a kanadaival a dobogó szempontjából is számolni kell. Hatos rajtszámmal indult az egyik titkos esélyes, Carlo Janka, aki mindössze 17 századmásodperccel maradt el Kucerától, és sokáig tartotta második helyét. Utána indult el Jan Hudec, aki a pálya egyik nehéz szakaszán hibázott, és úgy tűnt, hogy megsérült. A Hudec után jövőknek várniuk kellett, és ezalatt a néhány perc alatt köd szállt a pálya középső részére, és ez megpecsételte a következő hat versenyző futamát. Legközelebb jól a 14-essel rajtoló Marco Büchel jött, fél másodperc hátránnyal a harmadik helyre jött be. Kettővel utána indult az egyik nagy esélyes, Didier Cuche, aki remekül ment végig a pályán, végül mindössze négy századmásodperccel maradt el a továbbra is élen álló Kucera mögött. A Cuche után következők dolgát már jelentősen megnehezítette a köd, ami miatt a versenyt többször is félbe kellett szakítani. Az egyik ilyen szünet után jött a címvédő Aksel Lund Svindal, aki mindössze a 12. helyen végzett. Michael Walchhofer kétszer is lejött a pályán, második futamjának végén hihetetlenül elfáradva jött be a kilencedik helyre. Didier Defago a pálya feléig vezetett, ám egy szűk részen elesett, így nem fejezte be a futamot. A világbajnoki cím tehát John Kuceráé lett, első kanadai férfiként nyert vb címet. Cuche lett a második, Janka a harmadik, kettejük érmei a 100. svájci férfi érmet jelentik a vb-k történetében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr39929227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása