Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Serena Williams - Dinara Safina döntő Melbourne-ben

2009.01.29. 08:04 - szpetra

Címkék: tenisz serena williams safina

A hölgyek versenyében Serena Williams jutott elsőként döntőbe az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon. A magyar idő szerint csütörtök hajnalban lejátszott első elődöntőn Serena Williams a 2009-ben egészen idáig veretlen, 15 győzelemmel és 2 tornagyőzelemmel rendelkező Jelena Gyementyevát verte meg. A torna 2003-as, 2005-ös és 2007-es bajnoka az újabb páratlan évben tehát újabb döntőt játszhat.

Serena Williams of the United States makes a return to their Women's singles semifinal against Russia's Elena Dementieva at the Australian Open te

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az amerikai az egész versenyen küzdött a játékával, és bár az első három fordulóban nem veszített szettet, a Victoria Azarenka elleni nyolcaddöntőjét úgy nyerte meg, hogy nem nyert játszmát, ellenfele ugyanis feladta a mérkőzést. A negyeddöntőben pedig három labdára volt a kieséstől Szvetlana Kuznyecova ellen, de nagy csatában fordított az orosz ellen. Gyementyevának viszont úgy tűnik, elfogyott a lendülete az elődöntőre, az eddig kiválóan játszó orosz ugyanis elbukta 6/3-ra az első szettet Serena ellen. A második játszmában az orosz elhúzott 3-0-ra is, de előnyét nem tudta megtartani, egymást követő brékek után mégis Serena Williams került közel a győzelemhez, aki végül 6/4-gyel be is tudta fejezni a szettet és megnyerte a mérkőzést. Gyementyeva így 2004 óta továbbra sem tud Grand Slam döntőbe kerülni, Serena viszont pályafutása 13. Grand Slam döntőjét játszhatja. Az amerikai a 12 döntő során eddig kilencszer tudott győzni. Negyedik melbourne-i sikere esetén pedig újra világelsőként kezdhetné a jövő hetet.

A női verseny másik elődöntőjét a 3. helyen kiemelt Dinara Safina és honfitársa, Vera Zvonareva vívta. A tavalyi év egyik legtöbbet fejlődő játékosa, Safina hol gyenge, küzdős, hol ellenállhatatlan tenisszel jutott a legjobb 4 közé, míg sima, jó játékkal, szettveszteség nélkül jutott el az elődöntőig Zvonareva. A 2008-as dohai évzáró világbajnokság döntőse azonban nem kezdte jól az első játszmát, korán elveszítette adogatását, Safina pedig azt megtartva nagy küzdelemben megnyerte az első szettet 6/3 arányban. A második játszma is óriási küzdelmet hozott, Zvonareva el is vette honfitársa adogatását, de Safina azonnal visszajött. 5/5-nél ismét brékelőnybe került Zvonareva, de ahelyett, hogy kiszerválta volna a szettet, semmire bukta az adogatását, így tie break döntött a szettről. Ebben viszont már Safina fölénye érvényesült, aki behúzta a rövidítést, és így a meccset is. A vége tehát 6/3 7/6 lett, Safina pedig pályafutása során másodszor jutott Grand Slam döntőbe. Tavaly a Roland Garroson kikapott Ana Ivanovicstól, most pedig Serena Williams-szel mérkőzhet. A döntő győztese nem csak Ausztrál Open bajnok lesz, hanem jövő héttől világelső.

 

Russia's Dinara Safina makes a return to Russia's Vera Zvonareva during their Women's singles semifinal at the Australian Open tennis championship in

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr14909674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása