Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Női egyes eredmények Melbourne-ből - 2. nap

2009.01.20. 11:30 - RáK

Címkék: tenisz női tenisz australian open

Következzen a keddi játéknap összefoglalója az Australian Openről, kezdve a női egyesekkel:

Bondarenko v (9) Radwanska

Ahogy arra a sorsoláskor is számítani lehetett, az ukrán Katerina Bondarenko és a kilencedik kiemelt Agnieszka Radwanska első fordulós női mérkőzése remek összecsapást hozott.  A nyitó játszma egy-egy bréket hozott, így csak a rövidített játék döntött, ahol az agresszívebb Bondarenko tudott előnybe kerülni. A másodikban kissé feljavult Radwanska, kétszer is elvette ellenfele adogatójátékát, kiharcolva a döntő játszma lehetőségét. Abban aztán nem sok öröme volt a lengyel hölgynek, Bondarenko a fogadópontjainak 77 százalékát megnyerve, négy bréklabdát is értékesítve hozta a szetett és a mérkőzést is. A második körben a francia Bremond vár rá.


V. Williams (6) v Kerber

Az idősebbik Williams lány, a hatodik helyen kiemelt Venus is pályára lépett kedden: az ő ellenfele a német Angelique Kerber volt, igaz, komoly ellenállásról nem nagyon beszélhetünk, legalábbis nem az első játszmában, azt ugyanis az amerikai hölgy magabiztos játékkal megnyerte. A második szett elején Kerber brékelni tudott, vezetett 3-1-re, ettől kezdve viszont képtelen volt gémet nyerni. Venus pontosabbá vált, ami maga után vonta győzelmét is. A vége 6-3, 6-3 az amerikainak, aki a spanyol Suarez Navarroval játszik legközelebb. 

 

(2) S. Williams v Meng

A páratlan évek királynője – így is jellemezhetnénk Serena Williams-et, a torna második kiemeltjét, az elmúlt három, páratlan évben rendezett Australian Open bajnoknőjét. Az amerikai hölgy idén a világranglistán 123. kínai Meng Yuan ellen kezdte meg menetelését Melbourne-ben és a várakozásoknak megfelelően könnyed sikert aratott. Adogatójátékot nem veszített Serena, első adogatásai mögött a pontok több mint 80 százalékát megnyerte, valamint ütött 26 nyerőt, szemben a kínai hatjával és győzött is 6-3, 6-2-re. Giselle Dulko lesz Serena következő ellenfele

 

(4) Dementieva v Barrois

A torna negyedik kiemeltje, Jelena Gyementyeva a legjobb formában lévő női teniszezőként van elkönyvelve, hiszen két tornát nyert az idei Australian Open előtt. Ehhez képest a világranglistán 88. Kristina Barrois három játszmára késztette az orosz hölgyet. Az elsőben rövidített játék döntött csupán Gyementyeva javára, majd érthetetlenül sok ki nem kényszerített hibával odaajándékozta a másodikat a németnek. Az utolsó játszmára összekapta magát Gyementyeva, és végül 7-6, 2-6, 6-1-el továbbjutott. Legközelebb Iveta Benesova ellen lép pályára.

 


Kuznetsova (8) v Rodionova

A torna nyolcadik kiemeltje, Szvetlana Kuznyecova az orosz születésű, ám immáron Ausztrál útlevéllel rendelkező Anastasia Rogyonovával csapott össze az első fordulóban. A nyitó szettben Kuznyecova dominált, remek tenisszel került játszmaelőnybe. A másodikban aztán felvette ellenfele sebességét Rogyonova, a közönség bíztatását is élvezve kiegyenlített. A harmadik szettben aztán Kuznyecova nagyobb játéktudása kidomborodott és végül 6-2, 3-6, 6-3-al ő jutott a második körbe, ahol majd Tatjana Malekkel mérkőzik.


 Govortsova v (20) Mauresmo

A 2006-os bajnoknő, Amelie Mauresmo az első fordulóban a fehérorosz Olga Govorcovával találkozott. A 20. helyen kiemelt egykori világelső francia ugyan nem adogatott jól az első játszmában, ám a fontos pontokat rendre ő nyerte, így lett Övé a nyitó szett 6-4-arányban. A másodikban feljavuló adogatójátéka mellett Mauresmo fogadóként is remekelt: összesen háromszor elvéve Govortsova szervagémjeit 6-3- arányban hozta a második játszmát, és egyben a mérkőzést is. Mauresmo csütörtökön a brit Baltacha-val találkozik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr76890546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása