Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Janka meglepő győzelme Wengenben

2009.01.16. 20:37 - szpetra

Címkék: alpesi sí

Némi meglepetésre a svájci Carlo Janka nyerte az alpesi sízők szuper kombinációját Wengen-ben. Az idei szezon nagy felfedezettje ugyan a második helyen állt erősebbik száma, a lesiklás után, de azt senki sem gondolta, hogy a műlesiklás során nem csak, hogy tartani tudja a lépést a szlalom specialistákkal, hanem még tetemes, 68 századmásodperces hátrányát is képes lesz ledolgozni a nálánál sokkal jobb műlesikló Daniel Albrecht-tel szemben.


A szám világbajnoka azonban talán túlontúl is bízott tetemes előnyében, és biztonsági második futamával végül a hatodik helyre csúszott vissza. Jankához hasonló meglepetés az olasz Peter Fill második helye, a svájcihoz hasonlóan ő is a műlesiklás során múlta felül messze a várakozásokat. Őket a világ legjobb műlesiklói követték, akik a végeredmény tanúsága szerint túlságosan nagy hátrányt szedtek össze a világ leghosszabb, leggyorsabb és egyik legnehezebb lesiklópályáján a Lauberhornon. A harmadik hely a svájci Silvan Zurbriggené lett, a horvát Ivica Kostelic lett a negyedik, francia Julien Lizeroux az ötödik. Az összetett világkupára aspirálók egytől egyig mind a legjobb tízben végeztek, ráadásul szépen libasorban egymás után. Benny Raich hetedik Aksel Lund Svindal a nyolcadik Jean-Baptiste Grange a kilencedik lett. A lesiklás során biztatóan vizsgázott a pálya megújított szakasza. A sízők így sokkal kisebb tempóban érkeznek a célba, de ezáltal sokkal biztonságosabbá vált a pálya legalsó része, ahol korábban nem ritkán a hátukon érkeztek a sízők a célba.

Switzerland's Carlo Janka on his way to win men's Alpine Ski World Cup Super combined slalom run in Wengen, Switzerland, Friday, Jan. 16, 2009. (AP Ph

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr32882454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása