Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Carlos Arroyo és az Euroliga

2009.01.15. 00:32 - RáK

Címkék: euroliga férfi kosárlabda maccabi tel aviv pini gershon

A férfi kosárlabda Euroliga egyik legrutinosabb résztvevője az izraeli Maccabi Tel-Aviv gárdája. A sárga-kék klub az elmúlt öt évadban négy alkalommal is döntőt játszhatott Európa legrangosabb kosárlabda-sorozatában, és idén sem más a céljuk, mint felülni Európa trónjára. Ebben segítségükre lehet Carlos Arroyo: az irányító az Orlando Magic helyett választotta a MAccabit, és eddig elégedett döntésével:

 

Az Euroliga évről évre fejlődik, és már most is hihetetlen magas a színvonal, fizikálisan is megterhelő egy-egy mérkőzés, eddig csak pozitív élményekről tudok beszámolni – nyilatkozza a Ruerto Rico-i játékmester – Mindent megteszek azért, hogy megnyerjük a sorozatot, és amíg győzelmeket érünk el, egyáltalán nem érdekelnek az egyéni statisztikáim. Azt hiszem ez utóbbi elmondható minden csapattársamról, és talán ennek köszönhető az, hogy az elmúlt hetekben rendszerint a mi javunkra dőltek el a ki-ki meccsek.

 

Az izraeli kirakatcsapat kispadján újra Pini Gershont találhatjuk: a klub az ő gardírozása mellett nyert Euroligát 2004-ben és 05-ben, idén pedig szezon közben igazolt vissza szeretett klubjához. Az irányítójával eleddig maradéktalanul elégedett Gershon mester, aki szerint sokat jelent Arroyonak, hogy itt övé a vezérszerep, nem úgy mint volt az NBA-ben.

 

Az a helyzet, hogy Carlosnak soha nem kellett a hátán hordania a csapatát. Nem tudom hogy játszott e valaha 33-37 perceket a klubjában, de szerintem erre még a Puerto Rico-i válogatottban sem nagyon volt példa. Az biztos, hogy kiváló játékos, aki jelenleg egymaga nyeri nekünk a meccseket. Talán túl sokat is van a pályán, ehhez még vegyük hozzá a vele szembeni elvárásokat, és rögtön láthatjuk, nincs könnyű helyzetben.

 

Arroyo és Gershon érkezésével Lior ELiyahu nyerte az egyik legtöbbet. Egyrészt újra együtt dolgozhat nevelőedzőjével, másrészt a játékmester olyan szinten tudja kiszolgálni, ahogy korábban senki. Mindkét tény meglátszik az ifjú erőcsatár statisztikáin is (15,2 pont 7,2 lepattanó mérkőzésenként)

 

Carlos pazar játékos, rengeteg NBA-s tapasztalattal. – kezdi a 23 éves magas ember – Eddig remekül játszik, gyorsan beilleszkedett, de azért a Final Four-ba jutáshoz sokkal jobb játékra van szükségünk. Hiszek a képességeiben, jó embernek és játékosnak tartom őt.

 

A Maccabi Tel-Aviv csapatára még egy alapszakaszbeli csoportmérkőzés vár az A-csoportban, méghozzá az Unicaja Malaga otthonában. Tétje nincs már a mérkőzésnek, merthogy mind a spanyolok, mind a tel-avivi klub továbbjutott már a legjobb 16 közé. A sorrend viszont még kérdéses: amennyiben a Malag győz, csoportelső, ami egyben az Olympiakos második helyét is jelentené. A Maccabi csak akkor zárhat az élen, ha 27 ponttal nyernek SPanyolországban, s eközben az Olympiakos veszít a Le Mans ellen. Ez utóbbira valljuk be, szinte semmi esély.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr66878745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása