Eurosport.blog.hu

Salakblog

Utolsó kommentek

Kép galéria

Dakar 2009: Hetedik szakasz

2009.01.10. 08:08 - rdani

Címkék: dakar

A Dakar Rali hetedik szakasza újra rövidített etap lett, a Mendozából Valparaiso-ba tartó mezőnynek ezúttal csak 243 kilométernyi szelektív szakaszt kellett megtennie. Az autósoknál a nap vesztese Stephane Peterhansel volt, neki ugyanis kigyulladt az autója, és bár nem égett porig és végig tudott menni, a francia versenyző nem tudja folytatni a Dakart.

 

Reggel volt egy nagyobb tűz a motorban. Onnantól kezdve viszont sajnos folyamatosan problémáink voltak a motor hőmérsékletével, folyamatosan a határon táncoltunk, mindig azon kellett aggódnunk, hogy újra túlmelegszik-e a motor. A legnagyobb kárt azonban a reggeli tűz okozta. Kifejezetten nehéz volt eloltani. - mondta a motorral hatszoros, autóval háromszoros Dakar győztes francia.

 

A szakaszt Carlos Sainz nyerte, aki győzelmének köszönhetően újra átvette a vezetést összetettben. A korábbi kétszeres rali világbajnok spanyol így már harmadik szakaszgyőzelmét aratta az idei Dakar Ralin, és előnye kilenc másodperc csapattársa, De Villiers előtt.

 

Sainz a szakasz után nyilatkozott az Eurosportnak:

Nagyon jó volt a mai szakasz, de borzasztó nehéz is egyben. Sok volt a sáros, mocsaras szakasz, ami csúszóssá tette az utat. Ugyanakkor voltak egyenes útszakaszok is, amelyek meg tele voltak bukkanókkal. Szóval nem volt egyszerű a mai nap.

 

A magyarok közül a legjobban továbbra is a Palik - Darázsi páros szerepel, tegnap a 25-ik helyen végeztek, összetettben pedig a bravúros 12-ik helyen állnak. A Szalay - Bunkoczi páros tegnap 63-ik, míg a Liszi - Fenesi kettős a 65-ik helyen ért célba.

 

A motorosoknál a tegnapi szakaszon a chilei Francisco Lopez volt a leggyorsabb, de az élen továbbra is Marc Coma áll, akinek szintén nem sikerült rosszul a 7-ik nap, hiszen a második helyen érkezett célba, így tovább növelte az előnyét összetettben, már több, mint 50 perc előnnyel áll az élen. A harmadik leggyorsabb időt Cyril Despres motorozta Fretigne és Casteu előtt.  Az egyetlen magyar motoros, Dési János az 53-ik helyen zárta a szakaszt, ami azt jelenti, hogy összetettben az előkelő 35-ik helyen áll.

 

A szakasz győztese, Francisco Lopez beszélt a nap megpróbáltatásairól:

A mai szakasz elég gyors volt, viszont rengeteg dűnét kellett megmásznunk, meglehetősen technikás, és erőnlétileg igen nehéz szakasz volt, szerintem mindenkit nagyon igénybe vett. Aztán jött 120 kilométernyi gyorsabb rész, amikor viszont hajtani kellett. Ettől függetlenül nagyon sok sár volt, ami motorral nehézzé tette a versenyzést. Boldog vagyok, mert tegnap is lehetőségem lett volna az élre törni, ma azonban minden sikerült. Most már itt vagyunk Chilében, hazai földön, remélem a jó ritmusom kitart, aztán meglátjuk mi lesz.

 

A csütörtöki szakaszt megnyerő Jonah Street pénteken csak a 8. lett, így újabb perceket vesztett Comával szemben, és alig több, mint egy perccel áll a pénteken negyedik Fretigne előtt.

 

Szombaton pihenőnap vár a mezőnyre, így legközelebb friss eredményekkel vasárnap este tudunk szolgálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport.blog.hu/api/trackback/id/tr86868676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása